Destination:

München

München

I München samsas exklusiv shopping, paradgator och monumentala byggnader med läderbyxor, brassmusik och rustika ölhus. Besökaren kan starta dagen på ett enkelt hak med fläsklägg och surkål och avsluta i ett gourmettempel med vita linnedukar. Dessutom bor Tysklands gladaste invånare här.

Hitta resa

München
Reseguiden logo

Gop Varieté Theater München

Konst, artisteri, humor och spektakularitet. Dessa är de fyra ledorden och de främsta skälen till att besöka GOP Varieté Teatern. Teatern bjuder på fenomenala scenuppträdanden och kulinariska läckerheter som serveras i Restaurang Leander eller i teaterns salonger. Blandningen blir till en komposition som tilltalar alla sinnen. Showtider: onsdag 20.00 torsdag 20.00 fredag 17.30 och 21.00 lördag 17.00 och 20.30 söndag 15.00 och 18.30

Adress
Maximilianstraße 47
BMW Museum

När museet byggdes år 1973, satte det nya riktmärken med sin tidlösa arkitektur och är nu världskänt. Efter en omfattande renovering öppnade museet åter i juni 2008, denna gång uppvisandes en ny design baserad på ett nytt koncept. Historiska fordon och ett brett utbud av teman (till exempel bolagets historia), teknik, motorcyklar, modelltyper samt arkitektur, design och mediadesign blandas samman för att skapa en unik upplevelse och en aldrig tidigare skådad utställning. Nyligen öppnades även BMW World, som kompletterar företagets teknikmuseum.

Adress
Olympiapark 1
Hofbräuhaus

Hofbräuhaus är ett av Münchens mest kända bryggerier som det har skrivits många sånger om.

Adress
Am Platzl 9
Königlicher Hirschgarten

Königlicher Hirschgarten är den största ölträdgården som München har att erbjuda med hela 9 200 sittplatser. Här kan man som gäst njuta av vyn över gröna öppna ytor och beställa in rätter såsom grillad kyckling, korv eller fläsklägg till överkomliga priser. Om man inte vill lägga några pengar på mat så går det även bra att ta med sin egen. Det speciella med Münchens ölträdgårdar är nämligen att gästerna får ta med sig egen mat, med andra ord behöver du bara köpa det du vill dricka till maten.

Adress
Hirschgarten 1

Flygplats

Münchens flygplats ligger cirka 40 kilometer norr om staden och det snabbaste sättet att ta sig in till stan är med pendeltåg (S8 eller S1), som tar cirka 35-40 minuter till Hauptbahnhof. Linje S1 börjar gå klockan 03.45 på natten/morgonen och därefter går det ett tåg var tjugonde minut fram till klockan 23.25. S8´s första avgång på dygnet är klockan 03.18 och även denna går var tjugonde minut fram till klockan 00.38. Flygbussen går var tjugonde minut från Hauptbahnhof (Busbahnhof, Arnulfstrasse) och tar cirka 40 minuter ut till flygplatsen. Dock så kan det ta upp emot två timmar enkel väg om man väljer att åka med flygbussen i rusningstrafik, då den åker via den hårt trafikerade motorvägen. Dygnets första buss avgår klockan 05.10 och går fram till 19.50. De första avgångarna på Münchens flygplats avgår klockan 06.20 och den sista går klockan 21.40. en taxi kostar cirka SEK 600:-.

Internet Café

Coffe Fellows Adress: +49 89 59 94 68 18 Internet: www.coffee-fellows.de