Gå till innehåll
Destination:

Phuket

Lokal
temperatur

29°

Lokal
tid

05:09

Phuket

Välkommen till paradiset! Phuket har alla de rätta ingredienserna omgivet av klarblått vatten, palmkantade stränder med mjuk, ren sand, ett pulserande nattliv och de mest omfattande menyerna. Under flera år har Phuket toppat opinionsundersökningarna som ett semesterparadis och i en senare undersökning valde läsarna av ett resemagasin Phuket före Bali och Cebu. Lägg ihop allt detta med de mest välkomnande människorna i världen och det är lätt att förstå varför resenärer älskar det.
Dagsutflykt till Phi Phi Island

Det här är en av de bästa utflykterna från Phuket och tar en hel dag. Du åker på morgonen och utflykten inkluderar besök till ö grottor, en tur med en båt som har glasbotten, snorkling utanför ön och en del tid på Phi Phi Island där vissa arrangörer åker till Maya, platsen för filmen "The Beach". Besök webbsidan för mer information.

Phang-nga och Khai Nai Islands
2/3 Chumporn Road, Muang, Phuket

Ta en speedboat till Phang-Nga och Khai Nai-öarna eller upptäck flora och fauna på Panak Island och de fantastiska kalkstensbergen vid Hong Island. Den här turen erbjuder dig också ett besök till TAPU Island (James Bond Island), Talu Cave, fiskebyn Ban Tak Dad och landskapet av mangroveskogar.

Night Food Market
Rat-U-Thit Road, Phuket

För simpel, nylagad thailändsk mat är det en bra idé att gå till Night Food Market på Rat-U-Thit. Det ligger ute i det öppna och erbjuder mycket att välja på. Titta på varje meny för att se vad som tilltalar dig. "Sälj-teamen" på gatan kommer alla försöka fresta dig att gå till just deras restaurang men kanske det är bäst att titta på vad som erbjuds och gå tillbaka till den du gillar. Fisk är huvudingrediensen på marknaden.

Kan-Eang Seafood Restaurant
9/3 Moo 9 Chofa Road, Chalong's Bay, Phuket

På denna restaurang är de specialister på skaldjur och är beläget närmre Phuket Town vid Chalang Bay. Njut av den underbara utsikten över hamnen tillsammans med riktigt god mat.

Ceramics Of Phuket
71/3 Vichikasongkram Rd, Phuket

För designkeramik använder företaget Ceramics of Phuket lokal lera till deras arbete och producerar väldigt fina objekt. De ligger på Baan Kathu i utkanten av Phuket Town.

Ban Boran Textiles
51 Yaowarat Road, Phuket

För textiler och thailändsk siden, gå till Ban Boran Textiles. Priset är lite högre men det är väldigt bra kvalitet.

Phuket International Airport

Phuket International Airport ligger på norra sidan så om du inte tänkt bo på lyxhotell i detta område behöver du ta dig till mitten av öns hotell i Patong, Karon och Kata. Med taxi till Surin tar det ca 30 minuter, till Patong ca 40 minuter, Karon och Katas stränder runt 50 minuter. Bussen till Phuket Town tar en timme. Själva flygplatsen är lätt att ta sig igenom och så pass liten att du kan hämta bagage snabbt och enkelt. Det går regelbundna flygningar till Phuket bara från Bangkokvarav tre av dessa operatörer är enkla flygbolag. Phuket är också internationellt tillgängligt till och från Hong Kong, Singapore, Incheon (Sydkorea) och Kuala Lumpur. Det är även möjligt att flyga från Koh Samui till Phuket med Bangkok Airways. När du väl har kommit fram finns det ett antal sätt att nå ditt hotell. Naturligtvis finns det massor av människor utanför terminalbyggnaden som erbjuder hjälp - mot en avgift. Taxibilar med taxameter finns, men inte så många. De står till höger när du kommer ut från ankomstbyggnaden. Till vänster när du kommer ut från ankomsthallen finns det 8-sitsiga minibussar som tar dig till ditt hotell, men det innebär stopp vid alla andras hotell också. Det finns också en flygbuss men den går endast till Phuket Town Bus Terminal. Den gör stopp på vägen men inte på någon av kustorterna. Restiden är en timme från flygplatsen till Phuket Town.

Kollektivtrafik

Den mest använda "taxin " är de klarröda tuk tuksen. Dessa är inte de 4-sits varianter som finns i Bangkok, utan rymmer cirka 6-8 personer. Till skillnad från taxi med taxameter ordnar man ett pris på förhand. Det finns klarblå bussar med öppna sidor. Det finns inga riktiga scheman men om du ser en och vill hoppa på så vinka för det finns ingen riktig busshållplats.

Arrival Guides Logo