Destination:

Pisa

Lokal
temperatur

19°

Lokal
tid

09:51

Pisa

Pisa ligger i nordvästra Toscana, bara 80 km från Florens, 10 km från Lucca och 10 km från havet. Staden är i hög grad förknippad med det lutande tornet. Men Pisa har också ett världskulturarv med hela komplexet Piazza dei Miracoli och sin medeltida stadskärna, en mängd arkitektoniska mästerverk och medeltida historia. Trakten runt Pisa är också utmärkt för bondgårdssemestrar, vandring, strandliv och vattensporter på Versiliakusten.

Hitta resa

Pisa
Reseguiden logo
Pisa Battistero
Piazza Duomo, Pisa

Pisa Battistero ligger i anslutning till Pisa Doumo och det tog mer än två århundraden att slutföra. Denna fantastiska dopkyrkan som är byggd av marmor är den största i hela Italien och är daterad till 1100-talet. Gör ditt besök tidigt på morgonen för att uppleva den fantastiska akustiken och dess ekon.

Torre Pendente (Det Lutande Tornet)
Piazza Arcivescovado, 6, Pisa

Detta är en av de mest framstående arkitektoniska strukturer från medeltida Europa. På grund av ett mänskligt misstag, är lutande tornet idag ett berömt landmärke i Pisa. Tornet i Pisa är katedralens klocktorn och dess konstruktion började år 1173 och blev färdigt först drygt 200 år senare. Denna felberäknade åttavåningsbyggnad har en lutning på 5,4 meter. Utan att tveka är denna populära turistattraktion ett "måste" när du besöker staden. Glöm inte kameran eftersom här kan man ta fantastiska och roliga bilder.

Gusto al 129
Via S. Bibbiana, 10, Pisa

Italien är känt för sina goda pizzor och på Gusto al 129 förstår du verkligen varför. Vissa människor hävdar till och med att denna plats serverar den bästa pizzan i hela Italien. De är inte rädda för att blanda traditionella recept och fyllningar med nya innovativa ingredienser och det har visat sig vara en framgång.

Namaste India Ristorante
Via S Benardo 34, Pisa

Längtar du efter något annat än pasta och pizza erbjuder Namaste India Ristorante autentisk indisk mat i centrum av Pisa. Med mer än 30 år i branschen kommer denna restaurang att servera dig de bästa indiska smakerna.

Fiera dell’Antiquariato e Artigianato Artistico (Antik- och Hantverksmarknad)

Om du är intresserad av antikviteter och gamla möbler rekommenderas verkligen Fiera dell’antiquariato e artigianato artistico (antik- och hantverksmarknad), som hålls på Via Santa Maria, Piazza Felice Cavallotti, Via dei Mille, Via Corsica, Piazza dei Cavalieri och Via Ulisse Dini varannan lördag och söndag i månaden (förutom juli och augusti).

Mercato delle Vettovaglie (Frukt- och Grönsaksmarknad)
Piazza delle Vettovaglie, Pisa

Mercato delle vettovaglie (frukt- och grönsaksmarknad, på Piazza delle Vettovaglie) har funnits i mer än 100 år. Den är öppen måndag till fredag. Kom hit för att se och uppleva det dagliga livet i Pisa.

Galileo Galilei International Airport
Piazzale D'Ascanio, 1, Pisa

Pisas internationella flygplats "Galilei" ligger endast 1 km från Pisa centralstation och stadens centrum. Flygplatsen har en järnvägsterminal utanför avgångshallen. Passagerare kan köpa tågbiljetter i Informationscentralen (incheckningshallen). Direkta järnvägslinjer ansluter flygplatsen till Florens och Pisas centralstation. Det tar bara 5 minuter att nå Pisa centrum med tåg och biljetten kostar 1,40 € för en enkelresa. CPT (Compagnia Pisana Trasporti) förbinder flygplatsen till Pisa centrum var tjugonde minut med LAM-buss, markerade med röd färg. Bussterminalen ligger utanför avgångshallen. LAM-bussen korsar floden Arno över Ponte Solferino, kör till Mirakeltorget och det lutande tornet med stopp vid Pisas centralstation, Piazza Vittorio Emanuele, flodstränderna och sjukhuset. En enkelbiljett kostar €1 och gäller i en timme. Kom ihåg att du måste köpa biljett innan ombordstigning och sedan stämpla den på fordonet. Det finns också flera taxibilar utanför terminalen och från flygplatsen till centrum börjar priset på € 6.

Kollektivtrafik
Piazza S. Antonio, 1, Pisa

Pisa är en liten stad och det bästa sättet att se den är därför till fots. Företaget som sköter Pisas lokaltrafik heter CPT (Compagnia Pisana Trasporti) och deras informationskontor ligger på Piazza S. Antonio. En buss biljett är giltig i en timme och du kan köpa den innan du går ombord på bussen eller från föraren. Det är billigast att köpa den i förväg dock. Du måste alltid stämpla biljetten ombord på fordonet. Biljetter kan köpas på flygplatsen, tobaksaffär, pressbyrå och på bussterminalen på Piazza S. Antonio (nära Pisa Centralstation). Lokala, interregionala, InterCity-och Eurostar-tåg stannar på Pisas centralstation, som förbinder Pisa med de viktigaste toskanska och italienska destinationerna. Tågbiljetter säljs i biljettkassan, för korta avstånd upp till 20 km även i tidningskiosker. Biljettautomater finns också på stationen.

Arrival Guides Logo