Destination:

Rom

Lokal
temperatur

19°

Lokal
tid

09:46

Rom

Den eviga staden har lockat besökare till sig i över 2 000 år och är fortfarande en av de mest storslagna och romantiska städerna i världen. Här finns grandiosa attraktioner sida vid sida med livligt kvartersliv. Det ljuva livet koncentrerat – det är bara att plocka ut russinen ur kakan. Italiensk designershopping, krämig glass, skummande cappuccino och utsökta viner är bara några av dem!

Hitta resa

Rom
Reseguiden logo
Colosseum
Piazza del Colosseo 1, Rom

Colosseum är en av de mest imponerande sevärdheterna i Rom och en av världens mest kända arenor. Här kunde man få se allt från gladiatorspel och teater till avrättningar och strider mellan vilda djur och många människor och djur fick här sätta livet till. Kejsar Vespasianus började bygget som slutfördes av hans son Titus. Byggnaden stod klar år 80 e.Kr.. Invigningsfesten pågick i hundra dagar och ca 9 000 djur och 2 000 gladiatorer miste livet under tillställningen. Som mest fick här plats 87 000 åskådare.

Fontana di Trevi
Piazza di Trevi, Rom

Trevifontänen är en imponerande fontänbyggnad belägen på Piazza di Trevi i centrala Rom. Den planlades av Giovanni Lorenzo Bernini och fullbordades av Nicola Salvi 1762. Fontänen blev världsberömd när Anita Ekberg vadade omkring i den i filmen ”La Dolce Vita”, i dag är det dock förbjudet att bada i fontänen. Fontana di Trevi är ett "måste" att besöka i Rom och traditionen säger att man skall kasta ett mynt över axeln ner i fontänen och att detta på så sätt skall bringa personen som kastar myntet lycka.

La Pergola
Via Alberto Cadlolo 101, Rom

Denna prisbelönta restaurang med tre stjärnor i Michelinguiden serverar inte bara utsökt mat, de bjuder även på en fantastisk utsikt över staden Rom. Beläget längst upp i Rome Cavalieri Hotel erbjuder La Pergola dig att välja från en meny som presenterar rätter tillagade av produkter från de bästa producenterna i Italien. Vinkällaren innehåller 53 000 flaskor vin och det finns mer än 25 olika sorters vatten att välja mellan. La Pergola ger dig en oförglömlig gourmetupplevelse.

Ad Hoc
Via di Ripetta 43, Rom

Ristorante Ad Hoc med sina romantiska atmosfär är den perfekta restaurangen att koppla av efter en promenad i centrum av Rom. Välj från en meny med typiskt romerska och medelhavsrätter samt välrenommerade viner. Ad Hoc är också populär bland lokala och nationella kändisar.

Rinascente
Piazza Colonna, Piazza Fiume, Rome

La Rinascente är ett litet exklusivare varuhus som har många olika designermärken. De har allt från kläder, skor, parfym och accessoarer.

Galleria Alberto Sordi
Piazza Colonna 31-35, Rom

Vacker 1800-tals-galleria med gigantiska kristallkronor och välvt glastak, numera uppkallad efter den extremt folkkäre skådespelaren Alberto Sordi som gick ur tiden för ett par år sedan. Här finns diverse affärer, främst klädmode, exempelvis Zara, men även bokaffären Feltrinelli som har ett stort utbud av guider, böcker på olika språk, cd-skivor etc. Man hittar även kaffebarer.

Leonardo da Vinci - Flygplats
Via dell' Aeroporto di Fiumicino 320, Rom

Roms huvudflygplats, Leonardo da Vinci, ligger i Fiumicino, 30 kilometer (18,5 miles) från staden. Det finns flera olika sätt att ta sig in till centrum från flygplatsen: Leonardo Express Leonardo Express är ett expresståg som avgår varje halvtimme i vardera riktning och förbinder stationen Roma Termini med Fiumicino flygplats. Biljetter kan köpas på resebyråer, i biljettdisken och på hemsidan, www.trenitalia.com. Tåg Du kan nå Rom med direkttåg till järnvägsstationen Termini. Metro Metro FM1 förbinder flygplatsen med regioner som Fara Sabina, Orte och Poggio Mirteto. Observera att Metron inte stannar på centralstationen Termini. Terravision Shuttle Bus Denna buss tar du dig till centralstationen Termini. Stadens näst största flygplats, Ciampino, ligger 12 km syd-sydost om centrala Rom och betjänas huvudsakligen av lågprisflygbolag. Bussar Några av lågprisbolagen har egna bussar. Bussar avgår regelbundet från den närliggande tunnelbanestationen Anagnina. Taxi En taxiresa från flygplatsen till centrala Rom tar 20 minuter.

Lokaltrafik

Termini station är utgångspunkten för Roms kollektivtrafik. De lokala buss- och spårvagnsbolaget heter ATAC. Alla biljetter måste förköpas i ATAC-automater, tidningsstånd eller biljettautomater i tunnelbanan. Tunnelbanan går fram till midnatt. Därefter tar nattbussarna vid och stannar vid stationer markerade med ett ”N”. Det finns också olika typer av dagskort som gäller för 1, 3 eller 7 dagar. Dessa är giltiga på all kollektivtrafik.

Arrival Guides Logo