Destination:

Sarajevo

Lokal
temperatur

14°

Lokal
tid

10:56

Sarajevo

Omgiven av Dinariska alperna och med en blandning av osmansk och habsburgsk historia är den pittoreska staden Sarajevo en av Europas finaste städer. Dess slående vackra natur, mångfaldiga kultur och moderna puls gör Sarajevo till en stad som passar alla, vare sig du är en härdad friluftsmänniska eller finsmakande kulturälskare.

Hitta resa

Sarajevo
Reseguiden logo
Tunnel Museum
Tuneli 1, Donji Kotorac 34, Ilidža

Sarajevotunneln byggdes av medborgarna under belägringen av staden som ägde rum mellan år 1992 och 1995. Serbiska styrkor hade helt skurit av staden och tunneln fungerade som en länk mellan stadsdelarna Dobrinja och Butmir. Detta gjorde det möjligt för mat och stöd att komma in, och folk att komma ut. Idag kan du besöka det hus där den södra infarten till tunneln var gömd.

Vrelo Bosne
Vrelo Bosne, Sarajevo

Vrelo Bosne betyder "Bosna-källan"och det är också platsen för denna park. Med sina 270 km, är floden Bosna den tredje största floden i Bosnien och Hercegovina. Vrelo Bosne är en av landets främsta naturliga landmärken och erbjuder ett fantastiskt landskap perfekt för vandring och en avkopplande stund.

Inat Kuca
Veliki Alifakovac 1, Sarajevo

Inat Kuca är en traditionell restaurang i en historisk byggnad mitt emot Gamla rådhuset. Prova gärna bosanski lonac, en mustig gryta på lamm och grönsaker.

Restoran Dveri
Prote Bakovića 12, Sarajevo

Detta är en traditionell bosnisk restaurang med rustik inredning och underbar mat. Portionerna är stora och servicen är vänlig och varm. "En av de där platserna där du kommer som gäst, går därifrån som en bekant och kommer tillbaka som en vän..." -Dveri

Sarajevo Internationella Flygplats
Kurta Schorka 36, Sarajevo

Flygplatsen ligger 12 km från centrala Sarajevo, och för att ta dig till och från flygplatsen måste du förbeställa hotellbuss, ta en minibuss eller ta taxi. Taxistationen ligger vid Terminal B. Det tar ungefär 20 minuter med bil in till staden. Taxipriserna fastställs till följande priser: 1,50 KM fast avgift och 1 KM per km. En resa från flygplatsen till Gamla stan kostar ca. 20 KM. 10 kg bagage är gratis.

Kollektivtrafik

Även om Sarajevo är en promenadvänlig stad finns det en hel del olika typer av kollektivtrafik att välja på; spårvagnar, bussar, trådbussar och minibussar. Sarajevos spårvagnssystem är ett utmärkt sätt att ta sig runt i staden . Spårvagnarna går längsSpårvagnarna går längs Marsala Tita och runt Gamla stan. Det går även spårvagnar ända ut till förorten Ilidža. Busslinje 31E är den mest användbara och går genom staden en gång i halvtimmen fram till midnatt. För resor i innerstaden är spårvagnar, trådbussar och bussar det bästa valet. Om du vill ta dig upp i bergen eller till en viss destination lite längre ut rekommenderas minibussar. Du kan köpa biljetter i kiosker eller av chauffören. När du reser på spårvagnar måste du stämpla biljetten i en maskin ombord på spårvagnen . När du köper biljetten av chauffören gör han det åt dig. En enkelbiljett är giltig för en resa och har ingen tidsbegränsning. Det finns också en dagsbiljett som är giltig för alla typer av kollektivtrafik (utom busslinje 31E ).

Arrival Guides Logo