Destination:

Skopje

Lokal
temperatur

17°

Lokal
tid

09:21

Skopje

Skopje är runt om i världen känt som Moder Teresas födelseplats, och hon skulle vara stolt över det trevliga, gästvänliga bemötande som Skopjeborna visar sina besökare. Skopje har blommat upp och blivit en livlig stad och ett spännande turistmål. De tidigare oroligheterna på Balkan är idag ett minne blott.

Hitta resa

Skopje
Reseguiden logo
Museum of Macedonia
Kurciska bb, Skopje

Museum of Macedonia är ett museum med imponerande utställningar från olika historiska perioder, bl.a. en etnografisk utställning med kläddräkter och modeller av traditionella hus.

Sveti Spas (holy Savior Church)
Samoilova, Skopje

Sveti Spas är en liten men magnifik kyrka, byggd på 16-talet och är beläget öster om Kale. I den västra delen av byggnaden finns ett galleri för kvinnor. Kyrkan är känd för Altardelen, gjord av valnötsträd, av bröderna Marko och Peter Filipovski och Makarie.

Restaurant Pelister (Dal Met Fu)
Square Macedonia, Skopje

Dal Met Fu Restaurant är en populär restaurang med god tunn pizza och pasta al dente. Uteserveringen är belägen ut mot det stora torget och restaurangen är en del av hotellet med samma namn.

Lira
Nikola Tesla 11, Skopje

Lira är en utmärkt restaurang med suverän traditionell livemusik varje kväll. Det här är en medelklass restaurang med god makedonisk mat. En bra idé är att ringa i förväg och boka ett bord.

Bit Pazar
Old Bazaar, Skopje

Bit Pazar är Skopjes största utomhusmarknad där du kan köpa i princip vad som helst. Ta din tid och promenera runt bland frukt, grönsaker, tobak och mycket mer.

Gradski Trgovski Centar
11 Oktomvri, Skopje

Gradski Trgovski Centar är ett stort modernt köpcentrum. Affärerna som du hittar här har inte bara den typiska europeiska stilen utan här kommer du att hitta något nytt.

Flygplats - Skopje Alexander the Great
Alexander the Great, Skopje

Skopje Alexander den stores flygplats är Skopjes enda internationella flygplats och ligger 21 km öster om centrum i Petrovec. Tyvärr finns det ingen kollektivtrafik från flygplatsen till centrum. Detta innebär att du är i händerna på taxichaufförer eller bussen som enbart går mellan flygplatsen och centrum. Många hotell erbjuder en upphämtning från flygplatsen, ta reda på om det är möjligt att ordna detta genom ditt hotell. Om du tar en taxi, vara säker på att det är en taxi med en officiell skylt.

Kollektivtrafik
Nikola Karev No.20, Skopje

De två stora busstationerna i Skopje är New Intercity (Nova Avtobuska Stanica) och Kale. Stadsbussarna stannar på många olika platser i staden. Tidtabellen kan vara lite förvirrande så det är bäst att fråga på hotellet eller turistbyrån vilken buss du ska ta.

Arrival Guides Logo