Gå till innehåll
Destination:

Turin

Lokal
temperatur

17°

Lokal
tid

04:04

Turin

I Turin är maten god och drycken ännu bättre. Under arkaderna i centrum ligger otaliga vinbarer, storslagna kontinentala kaféer och överdådiga shoppinggator. Turin är känt för Fiat, Juventus och italiensk film - den här staden är en fascinerande metropol där framtiden skapas!
Filmmuséet - Museo Nazionale Del Cinema
Via Montebello 20, Turin

Italiensk film föddes i Turin och här ligger också landets spännande filmmuseum, inuti Mole Antonelliana, i en hög tegelbyggnad med magnifik utsikt. Museet har också ett mycket bra café.

Basilica Di Superga
Strada della Basilica di Superga 73, Turin

Detta är en kyrka från 1700-talet med påvegravar. På plats finns ett fotbollsmuseum till minne av ett flygplan som kraschade med spelare från AC Turin. Utsikten härifrån är helt fantastisk. För att komma hit kan du välja mellan buss, bergbana och vandringsled för att ta sig upp dit.

Porto Di Savona
Piazza Vittorio Veneto 2, Turin

Porto Di Savona är en klassisk restaurang i äldre stil. Menyn är mycket traditionell och innehåller specialiteter från Piemonte som polenta, ansjovis med grön dressing och vitello tonnato.

Tre Galli
Via Sant’Agostino, 25, Turin

Tre Galli är en välkänd restaurang och vinbar i Quadrilatero Romano. restaurangen serverar traditionell och autentisk italienskt mat i en gammaldags atmosfär.

Gatumarknader Porta Palazzo och Balon
Piazza della Repubblica, Turin

Gillar du ett riktigt fynd får du möjligheten att fylla på förrådet med grönsaker, frukt och matvaror på Porta Palazzo och Balon. Dessa marknader är en fest för alla dina sinnen!

Flygplats
Sandro Pertini, Turin Caselle

Sandro Pertini International Airport ligger i Torino Caselle cirka 15 kilometer från stadens centrum. Järnvägsstationen ligger bara några meter från flygplatsen. Tåget till "GTT Dora järnvägsstation" tar cirka 19 minuter och avgår från ca 05.00-23.00 till flygplatsen, och från cirka 05.00-21.45 från flygplatsen. Tågen avgår var trettionde minut. En biljett kostar €3,70 eller €6,80 för en endagarsbiljett. +39 011 2165 352 www.gtt.to.it Bussar till centrum, järnvägsstationerna Porta Nuova och Porta Susa, avgår nära ankomsthallen och resan tar cirka 45-50 minuter. Bussarna kör från 05.15-23.00 till flygplatsen och från 06.10 till midnatt till staden från flygplatsen. Priset för en enkelbiljett är €6.50 (+€0.50 ombord). Med 'Turin+Piemonte Card' är biljettpriset €5. +39 011 3000 611 www.sadem.it Bussförbindelserna till Susa och Chisone, med flera stopp på vägen, kör varje lördag och söndag. En enkelbiljett kostar €34. +39 012 169 31 www.cavourese.it Taxi kostar cirka €30-€50 till Turins centrum och resan tar cirka 30 minuter. Akta dig för köer under rusningstrafik. Pronto Taxi +39 011 57 37 Radio Taxi +39 011 57 30

Kollektivtrafik

Det är GTT som hanterar kollektivtrafiken i Turin. Nätverk består av åtta charmiga spårvagnslinjer, två järnvägslinjer, en tunnelbanelinje och omkring 100 busslinjer som även täcker förorterna och städerna i närheten. GTT har också ett antal turisttjänster som den historiska spårvagnen, båtarna på floden Po och Sightseeeingbussar. En vanlig enkelbiljett kostar €1,50 och en vanlig som inkluderar förorterna kostar €1,70. Du kan också köpa olika dagsbiljetter samt flerdagarsbiljetter som varierar från €3-€10. Biljettpriserna för turisttjänsterna varierar. Du kan köpa biljetter från automater eller kiosker, tobaksaffärer och barer.

Arrival Guides Logo