Gå till innehåll

Air Serbia utökar sitt linjenätverk med en direktlinje till Belgrad

2022-12-15, kl. 09:30

Serbiska flygbolaget Air Serbia utökar sitt linjenätverk inom Europa och lanserar en direktlinje från Göteborg Landvetter. I mitten av maj återupptar de trafiken till den serbiska huvudstaden som de senast trafikerade 2013.

Serbiens nationella flygbolag Air Serbia utökar nätverket från sitt nav i Belgrad och introducerar fyra nya europeiska destinationer till sommaren, varav en är Göteborg. Direktflyget mellan Göteborg Landvetter och den serbiska huvudstaden startar under maj 2023 och kommer att flygas tre gånger i veckan med Airbus A319.

Belgrad är både Serbiens huvudstad och största stad, beläget vid sammanflödet av floderna Sava och Donau. Västsverige har en stor andel invånare med rötter i Serbien och forna Jugoslavien. Före pandemin flög närmare 25 000 passagerare årligen mellan Göteborg och Belgrad, varav majoriteten var privatresenärer som reste för att besöka familj och vänner.

Air Serbia flög mellan Göteborg och Belgrad under ett antal år fram till 2013. De blir den andra operatören på sträckan och den återstartade linjen blir ett komplement till den befintliga trafiken.

Med start den 18 maj 2023 kommer Air Serbia att trafikera Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Belgrade Nikola Tesla Airport (BEG) tre gånger i veckan på måndagar, torsdagar och söndagar. Biljetter finns till försäljning på airserbia.com.