Gå till innehåll

Anna Strömwall ny flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport

2019-01-25, kl. 13:38

Swedavia utser Anna Strömwall till ny flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport och ny medlem av Swedavias koncernledning. Efter Transportstyrelsens godkännande tillträder hon tjänsten under februari månad.

Anna Strömvall flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport

Anna Strömwall arbetar idag som chef för Swedavia Konsult och har en mångårig erfarenhet från chefsroller inom transport- och logistikbranschen, bland annat som Planning Manager för Skandinaviens största containerhamn APM Terminals samt chef för säkerhetskontrollen på Arlanda.

– Jag är väldigt glad över att Anna Strömvall nu tillträder som ny flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport. Hennes gedigna branscherfarenhet och ledarskap blir ett tillskott i utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport som västra Sveriges internationella flygplats och som en av världens mest klimatsmarta flygplatser, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

– Det känns otroligt roligt och spännande att få möjlighet att tillsammans med alla kompetenta och engagerade medarbetare på flygplatsen fortsätta utveckla Göteborg Landvetter Airport i samma positiva riktning som vi är inne i idag, säger Anna Strömwall, tillträdande flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport.

Anna Strömwall efterträder Charlotte Ljunggren, som har varit Landvetters flygplatsdirektör sedan 2012. Charlotte Ljunggren tillträder nu en ny tjänst som direktör för marknad och kommersiell utveckling för Swedavias tio flygplatser och kvarstår som medlem i Swedavias koncernledning.

– Charlotte Ljunggren har varit starkt bidragande till Landvetters goda utveckling under de gångna åren och att stärka samarbetet med regionen och näringslivet i Västsverige. Jag ser fram ett fortsatt nära samarbete i hennes nya viktiga roll att driva Swedavia-koncernens kommersiella utveckling framåt, säger Jonas Abrahamsson.

Anna Strömwall är 41 år, civilingenjör i industriell ekonomi från Tekniska högskolan vid Linköpings universitet och numera bosatt strax utanför Göteborg.

Tjänster som flygplatsdirektör förutsätter Transportstyrelsens godkännande, vilket förväntas i början av februari.