Gå till innehåll

Austrian Airlines återvänder till Göteborg Landvetter med direktlinje till Wien

2022-02-10, kl. 17:08

Efter några års uppehåll under pandemin återvänder det österrikiska flygbolaget Austrian Airlines till Göteborg Landvetter och återstartar direktlinjen till Wien i slutet av mars.

Austrian Airlines har haft ett par års uppehåll i trafiken på Göteborg Landvetter under pandemin. Nu återvänder flygbolaget och återupptar den populära flyglinjen till Österrikes huvudstad.

Från den 27 mars kan man återigen flyga direkt från Landvetter till Wien tre gånger i veckan med Austrian Airlines. Flygbolaget ingår i Lufthansa-Gruppen och Star Alliance och blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan. Med den återvändande linjen blir det enkelt för resenärer från Göteborg att transferera vidare såväl inrikes i Österrike som till centrala och östra Europa via Austrian Airlines nav på Wien Airport.

Åren före pandemins utbrott flög cirka 25 000 resenärer från Göteborg till Wien årligen och antalet resenärer fördubblades mellan städerna. Linjen är efterfrågad från både privatresenärer och näringsliv och det är en jämn fördelning mellan svenska och österrikiska resenärer.

Staden belägen vid Alpernas östra kant, får många att tänka på svepande valser, operabaler och vackra byggnader men Wien har även en annan sida: den unga, trendiga och kreativa. Här finns mängder av butiker och små gallerier där designers och konstnärer ställer ut modern konst och Wien, liksom Göteborg, är en populär weekend-destination. Austrian Airlines tidtabell erbjuder en bra förbindelse för en kort- eller långhelg i någon av städerna.

Med start den 27 mars trafikerar Austrian Airlines Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Wien International Airport (VIE) tre gånger i veckan på onsdagar, fredagar och söndagar med en Embraer 195.