Gå till innehåll

Den nya terminalen på Landvetter är nu officiellt invigd

2023-02-03, kl. 16:06

Idag möttes näringslivstoppar, politiker och företrädare för myndigheter och flygbranschen på Göteborg Landvetter Airport inom ramen för det återkommande arrangemanget TakeOff. I samband med det invigdes också flygplatsens nya terminaldel som är den största utbyggnaden hittills i flygplatsens historia.

Efter ett par års paus har det uppskattade eventet TakeOff återupptagits och genomfördes idag på Göteborg Landvetter Airport med drygt 120 deltagare. Jonas Abrahamsson, Swedavias vd och koncernchef och Anna Strömwall, flygplatschef välkomnade deltagarna till ett givande seminarium med fokus på klimatomställning, framtidens flyg och tillgänglighet till resten av världen.

Arrangemanget genomfördes i flygplatsens nya terminaldel som togs i bruk sommaren 2020. Den nya terminaldelen är 200 meter lång och har utökat de tidigare ytorna med hela 18 500 kvadratmeter. Idag blev den nya terminalen äntligen officiellt invigd.

- Vi kan åter se positivt på framtiden och den nya terminalen har möjliggjort den ökade flygtrafik och destinationsutveckling som vi sett, och ser framför oss. Den nya terminaldelen, med separation av ankommande och avgående Non-Schengen-resenärer, har varit en förutsättning för att locka fler internationella flygbolag och linjer till vår flygplats, säger Anna Strömwall, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport på Swedavia.

Ansträngningarna har gett resultat. Den 28 april startar SAS en ny och mycket efterlängtad direktlinje till New York, ett viktigt tillskott för regionens näringsliv och turism.

Informationen om den nya direktlinjen till den stora metropolen på den amerikanska östkusten mottogs av applåder under TakeOff-evenemanget. Äntligen fick också bandet till den nya terminaldelen klippas, vilket Anna Strömwall gjorde med bravur med Swedavias vd och koncernchef Jonas Abrahamsson vid sin sida och under muntra tillrop, applåder och glada miner.