Gå till innehåll

Direktflyg med Ryanair till Dublin från Landvetter

2018-10-11, kl. 13:24

Den starka expansionen för Ryanair på Göteborg Landvetter Airport fortsätter. Flygbolaget lanserar nu sin fjärde nyhet som är en direktlinje till Dublin från sommarsäsongen 2019. Två dagar i veckan avgår flygen till huvudstaden på den irländska gröna ön.

Irländskt landskap med gröna klippor vid vatten och en blå himmel

På tisdagar och lördagar med start i maj 2019 kommer Ryanair att börja flyga mellan sin hemvist i Dublin till Göteborg Landvetter. Sedan år 2011 har trafiken mer än fördubblats på sträckan som nyttjas av såväl affärsresenärer som turister i båda riktningar. Den nya linjen underlättar även för många irländare som reser till Göteborgsregionen för att besöka släkt och vänner.

– Vi är glada att ett snabbväxande Ryanair ser potentialen i Västsveriges expansiva region och väljer att starta ännu en direktlinje hit. Detta gynnar framförallt våra affärsresenärer där antalet har tredubblats på sex år och nu står för 40 procent av den trafik som idag måste mellanlanda på väg mellan Göteborg och Dublin. Med bolagets moderna flygplansflotta erbjuds även privatresenärerna en smidig förbindelse till en ny weekenddestination, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Irlands huvudstad är trots sin mindre storlek en global stad och ett populärt resmål. Dublin har en långtgående historia från vikingatiden och med dagens moderna kultur är Dublin ett centrum för utbildning, konst, musik, uteliv, ekonomi och industri. Flera globala företag inom IT, medicin och kommunikation finns etablerade i regionen, som Microsoft, Pfizer, Google, Facebook och LinkedIn.