Gå till innehåll

easyJet börjar flyga till Berlin från Landvetter

2018-01-30, kl. 11:51

Den 5 augusti börjar det europeiska flygbolaget easyJet flyga en daglig avgång till Berlin-Tegel International Airport från Västsveriges nav; Göteborg Landvetter Airport. Destinationen Berlin har ökat kraftigt i popularitet de senaste åren och från sommaren erbjuds resenärer sju morgonavgångar i veckan från Landvetter.

Berlin

Omkring 69 000 resenärer har rest från Landvetter till Berlin under det senaste året. På fem år har antalet resenärer ökat med omkring 40 procent, vilket gör destinationen till ett av flygplatsens populäraste resmål.

Det europeiska flygbolaget easyJet flyger till nio destinationer från Sverige, varav sex av dem har startats under det senaste året. Nu lanserar easyJet ytterligare en ny linje till Tysklands huvudstad, som kommer att trafikeras sju gånger per vecka med start i augusti 2018.

– Vi är glada över att easyJet ser potentialen i den starka tillväxt vi har i Västsverige. Det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Berlin. Göteborg och Västsverige ökar stadigt i intresse och vi välkomnar fler tyska resenärer till vår region, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

easyJet har ett utbud på över 880 flyglinjer mellan 31 länder. Den nya flyglinjen mellan Göteborg och Berlin flygs på 1 timme och 20 minuter och trafikeras av en Airbus A320.