Gå till innehåll

Eurowings utökar i Sverige - stärker utbudet på Landvetter med ny direktlinje till Berlin

2022-11-23, kl. 12:38

Tyska lågprisbolaget Eurowings har fortsatt stark tilltro till den svenska marknaden och utökar med ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter Airport i samband med sommarprogrammet. Flygbolaget möter efterfrågan och lanserar en linje till Berlin.

Eurowings Airplane

Eurowings fortsätter sin expansion i Sverige och på Swedavias flygplatser och lanserar nu en ny direktlinje till den tyska huvudstaden från Göteborg Landvetter Airport. Lufthansagruppens lågprisflygbolag utökar därmed sitt utbud från Landvetter med sin tredje destination utöver den befintliga året-runt linjen till basen i Düsseldorf, och sommarlinjen till Hamburg.

I samband med sommarprogrammet 2022 öppnade flygbolaget en ny bas och närmare tjugo Europalinjer från Stockholm Arlanda Airport, och i vinter startar de direkttrafik till Düsseldorf från Kiruna och Luleå Airport.

I slutet av mars 2023 börjar Eurowings flyga direkt till Berlin från Landvetter fyra gånger i veckan. Tyskland är det land som flest resenärer rest till under året från Landvetter, och Berlin som anses perfekt för citybreak eller långhelg är ett av de mest populära resmålen från flygplatsen. Direktförbindelsen som för närvarande är otrafikerad möter efterfrågan från privatresenären, som utgör den största andelen av passagerarna, men den utökade tillgängligheten är också positiv för det regionala näringslivet och besöksnäringen. Tyskland är en av de största marknaderna för besökare till Göteborgsregionen räknat i antal gästnätter och drygt hälften av resenärerna är inresande tyskar.

Eurowings kommer att trafikera Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Berlin Brandenburg Airport (BER) fyra gånger per vecka på måndagar, torsdagar, fredagar och söndagar.