Gå till innehåll

Eurowings utökar med ny direktlinje till Hamburg

2021-12-27, kl. 08:08

Det tyska lågprisflygbolaget Eurowings fortsätter expandera på den svenska marknaden och Göteborg Landvetter Airport. I samband med sommarsäsongen startar de upp en ny direktlinje till Tysklands näst största stad Hamburg.

Eurowings Airplane

Den 1 maj 2022 börjar Lufthansakoncernens lågprisbolag att flyga direkt till Hamburg från Landvetter fyra gånger i veckan. Eurowings flyger idag till Düsseldorf från Landvetter och adderar nu ytterligare en Europalinje som stärker tillgängligheten till Hamburg lagom till sommaren.

Tyskland är en av Göteborgsregionens viktigaste handelspartners och en stor marknad för både inresande och utresande. Det är den näststörsta utlandsmarknaden för inkommande resenärer till Göteborg Landvetter och det tredje mest populära utlandsresmålet.

Hamburg är ett eget förbundsland (delstat) och ett ekonomiskt och kulturellt centrum. Staden är ett populärt weekendresmål och är uppskattad för sin arkitektur rika kulturliv, det livliga nattlivet, kanaler och fina parker. Utöver likheten med Göteborg att det är landets näst största stad näst efter huvudstäderna, har de båda städerna mer gemensamt. Hamburg är likt Göteborg en internationell och välkomnande stad, med en pulserande hamnverksamhet som utgör en viktig del för stadens handel och välmående näringsliv. 

Den nya flyglinjen startar den 1 maj 2022 och sträckan Göteborg Landvetter Airport (GOT) - Hamburg Airport (HAM) kommer att trafikeras året runt med 4 avgångar per vecka på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar med flygplan av typen A319 och A320.

Eurowings trafikerar i dagsläget också Hamburg och Düsseldorf från Stockholm Arlanda Airport. I slutet av mars planerar flygbolaget att öppna en ny bas på Arlanda vilket innebär att de initialt placerar 5 flygplan och lanserar ett tjugo-tal nya Europa-destinationer.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/landvetter/infor-din-resa.