Gå till innehåll

Fem saker du inte får missa i Moskva

2018-10-29, kl. 18:11

Från den 29 oktober kommer västsvenskarna att kunna flyga direkt från Göteborg Landvetter Airport till Moskva, och även vidare till Aeroflots destinationer i Asien. Johan Eriksson på Aeroflot, tipsar om fem saker du inte får missa i Moskva – och varför affärsresenärer ska välja att flyga med bolaget.

− Vart man än går så behandlas man väldigt vänligt i Ryssland, det är genuint, säger Johan Eriksson, Aeroflots Regional Sales Manager för Skandinavien, Finland och Island, som kontinuerligt besöker Rysslands huvudstad.

Johan listar fem måsten i Moskva:

  • Upplev parkerna. Möt lokalbefolkningen i den lummiga Gorkijparken. Strosa längst Moskvafloden eller upplev skridskoåkning på vintern. Den arkitektritade Zaryadye Park är en unik upplevelse och en symbol för det moderna Moskva.
  • Röda torget och Vasilijkatedralen. Det signifikanta landmärket bör man inte missa. Vasilijkatedralen är som hämtad ur sagorna med sin rika utsmyckning, lökformade kupoler och förgyllda spiror.
  • Varuhuset GUM. Det anrika varuhuset erbjuder shopping i världsklass och får svenska gallerior att blekna.
  • Restaurang White Rabbit. Alice i underlandet-inspirerade restaurangen listas som en av världens bästa. Med sitt glaskupoltak ger det även förutom matupplevelsen en 360-graders vy över staden.
  • Ostankinotornet. Med spektakulär utsikt och utmanande glasgolv toppar tornet listan över högst fristående byggnad i Europa.

Trots att staden är ansedd som en modern lyxmetropol hamnar Moskva på topplistan över Europas billigaste städer. Det visar FOREX Banks senaste Storstadsindex som jämför genomsnittspriser i 83 städer världen över. 

Varför ska resenärer från Göteborg välja att flyga med Aeroflot till Moskva?

− Aeroflots moderna flygplansflotta har en genomsnittsålder på 4,1 år, vilket är bland det yngsta i världen. Förutom att vi nu erbjuder en smidig förbindelse till Moskva så blir det även enkelt, lätt och bekvämt att nå Asiatiska destinationer via Moskva, säger Johan.

Flygbolaget, som har fått fyra stjärnor av Skytrax, tror även att linjen kommer locka många affärsresenärer från Göteborg. Med breda fåtöljer, bekvämt benutrymme och trerättersmenyer har flygbolaget belönats av TripAdvisor Travellers' Choice Awards 2018 med utmärkelsen bästa Business Class i Europa.

Trafikstart är 29 oktober 2018 med sju avgångar i veckan från Landvetter till Moskva Sheremetyevo, en av Moskvas tre flygplatser. Flygtiden är 2 timmar och 25 minuter. Flygplanstypen är en Sukhoi Superjet vilken lanserades 2008.