Gå till innehåll

Fler skidorter nås med direktflyg till Turin och Grenoble från Landvetter

2019-09-30, kl. 14:44

Under vintersäsongen kommer svenska skidresenärer att kunna flyga direkt med Norwegian till Turin och Grenoble, två helt nya destinationer från Göteborg Landvetter Airport en gång i veckan. 

Grenoble med flod, linbana och alper i bakgrunden

Från Turin nås smidigt italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin i norra Italien också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck från regionen.

Grenoble är en känd vintersportort i sydöstra Frankrike som ofta kallas för porten till Alperna eftersom staden är omgiven av tre bergskedjor. Närliggande skidorter från Grenoble är exempelvis Val Thorens, Valmeinier, Les Menuires, Meribel, Les Deux Alpes, Alpe d’Huez och Val d’Isere. 

Flygbolaget Norwegian gör det nu ännu enklare för alla skidåkande resenärer att flyga direkt från Göteborg till destinationer med smidiga förbindelser till skidorter i Alperna under vintersäsongen. Med Turin och Grenoble erbjuder Norwegian 16 utrikesdestinationer från Landvetter.

– Vi är glada att Norwegian väljer att utöka sitt linjenät med ytterligare två nya säsongslinjer och gör en satsning på skidåkande svenskar i vinter. Detta ger boende i Västsverige en bättre tillgänglighet och möjlighet till vintersport på skidorter i populära Frankrike och Italien. Hittills i år har 13 nya linjer öppnat från Göteborg Landvetter och att kunna erbjuda ytterligare två nya destinationer är särskilt glädjande då efterfrågan på direktlinjer är fortsatt stark, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya flyglinjen från Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Turin (TRN) trafikeras en gång i veckan, på lördagar under perioden 28 december 2019–28 mars 2020.

Den nya flyglinjen Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Grenoble (GNB) trafikeras en gång i veckan, på lördagar under perioden 8 februari-28 mars 2020.