Gå till innehåll

Helt nytt utbud av mat, dryck och shopping invigt

2024-03-28, kl. 07:16

Välkända, omtyckta varumärken som samsas med spännande, nyutvecklade koncept. Tisdagen 26 mars invigdes Landvetters helt nya mat-, dryck- och shoppingutbud med pompa och ståt.

En man och en kvinna klipper ett blågult band med en gigantisk sax.

Det senaste halvåret har Landvetter genomgått en totalförändring när hela det kommersiella utbudet har bytts ut och fräschats upp för att möta förväntansbilden från våra resenärer. Resultatet firades med tal, bandklippning och diverse festligheter under invigningsdagen 26 mars med bland andra flygplatschef Anna Strömwall, Björn Olsson − VD på Scandinavian Service Partner AB (SSP) som driver fem av flygplatsens nyetablerade restauranger − och inte minst alla resenärer som passerade genom flygplatsen under dagen.

Sedan i höstas har redan etablerade enheter som Göteborg Duty Free, Pocket Shop och Eton fått sällskap av bland andra WHSmith, InMotion och Sweshop, som erbjuder ett brett kioskutbud med varmkorv, smörgåsar, snacks och dryck, ett stort sortiment av elektronik till resan respektive ett förstklassigt utbud av souvenirer och presenter för att möta våra resenärers efterfrågan av bland annat lokala och unika gåvor att ta med hem till familj och vänner.

Den mest iögonfallande förändringen på flygplatsen står dock det växande restaurangutbudet för där kända, omtyckta varumärken som Joe & The Juice och Espresso House har återuppstått i nya koncept och på nya ytor och samsas om utrymme med Bastard Burgers, PONG Sushi & Poké, italienska pärlan Barino, Bistro & Bar, C/C Cornelius Coffee och FIKA – varav de fyra sistnämnda är egenutvecklade för Swedavias flygplatser av SSP och erbjuder allt ifrån högkvalitativt kaffe och traditionell, svensk fika till en avslappnad restaurangupplevelse med möjlighet att njuta av ett glas vin eller en öl i trevlig barmiljö. Dessutom gör den populära hamburgerrestaurangen Max om sin yta i avgångshallen enligt kedjans nya koncept med beräknad öppning under senvåren.