Gå till innehåll

Mer direkttrafik till Barcelona från Göteborg Landvetter Airport

2018-10-04, kl. 17:10

Ryanair fortsätter sin expansion på Göteborg Landvetter Airport. Flygbolaget lanserar en ny direktlinje till Barcelona med start 2 april 2019. Resandet till den spanska metropolen har fördubblats från Göteborg under de senaste fem åren och de västsvenska resenärerna får nu ytterligare tre veckovisa avgångar att välja bland.

Barcelona strand med skyskrapor i bakgrunden

Den 2 april 2019 har flyglinjen till Barcelona premiär, som då kommer att trafikeras från Göteborg Landvetter Airport på tisdagar, torsdagar och lördagar. Årligen lockas cirka 60 000 resenärer från Landvetter till den spanska destinationen, vilket är en fördubbling på bara fem år.

–Vi är jätteglada att kunna erbjuda våra resenärer ytterligare en direktlinje till Barcelona, då Spanien är vårt populäraste resmål från Göteborg Landvetter Airport. En stark konjunktur i Västsverige möjliggör en fortsatt expansion för Ryanair som nu lanserar sin tredje nya flyglinje från Landvetter inom loppet av en vecka, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Med tre timmars flygtid kan de västsvenska resenärerna nå livlig citypuls och kilometerlånga Medelhavsstränder. Staden har på bara några årtionden förvandlats till den femte populäraste destinationen i Spanien för västsvenskarna.

Ryanair flyger sedan tidigare till de spanska destinationerna Alicante, Malaga och Palma de Mallorca från Göteborg Landvetter.