Gå till innehåll

Nu kan du checka in ditt bagage i expressautomater på Landvetter

2017-06-08, kl. 14:55

Swedavias nya Self Bagtag Express-automater ska förbättra och effektivisera passagerarflödet och göra resenärernas incheckningsmomentet ännu snabbare och smidigare. 

Har resenären möjlighet att själv checka in i förväg, behöver man nu bara skriva ut en "bagtag" i automaten och lämna in sitt bagage vid ankomst till flygplatsen.Tjänsten kommer att vara tillgänglig under en testperiod som löper fram till mitten av augusti.

– Detta är en del av vårt innovationskoncept där vi kontinuerligt testar nya metoder och tjänster för att se hur de kan gynna våra resenärer i verkligheten, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport. Vi ser att effektivitet och smidiga flöden är bland det allra viktigaste för våra resenärer, särskilt för dem som reser ofta.

Self Service-konceptet är en del av Swedavias satsningar på flexibla och effektiva automatiserade lösningar. Sedan tidigare finns incheckningsautomater, automatiserade bagage drop, samt automatiserade inpasseringsgrindar i säkerhetskontrollen och gaterna.

De första flygbolagen att köpa Self Bagtag Express-tjänsten av Swedavia är SAS och Norwegian.