Gå till innehåll

Ny direktlinje med Ryanair till Budapest från Landvetter

2019-03-27, kl. 18:12

Flygbolaget Ryanair storsatsar på Göteborg Landvetter Airport och nu lanseras en direktlinje till Budapest. Trafikstart är den 29 oktober 2019 med två avgångar i veckan.

Budapest med flod och två broar

Budapest är en populär destination från Landvetter och med den nya Ryanair-linjen får västsvenskarna nu ännu fler avgångar att välja på. 

– På kort tid får vi ytterligare en direktlinje till Västsverige vilket är väldigt glädjande. Det är också roligt att konstatera att under de senaste åren är det en större ökning bland inresande ungrare än utresande västsvenskar så det är tydligt att vår region är attraktiv att besöka och uppleva, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Ungerns huvudstad består av stadshalvorna Buda och Pest som ligger på varsin sida om Donau och är med sina pampiga byggnader och boulevarder en av världens vackraste städer. Ett överflöd av influenser har påverkat och präglat stadens spännande blandning av arkitektur, gastronomi och kultur. Läs mer här om vad Budapest har att erbjuda.

Ryanair startar direktlinjen mellan Göteborg och Budapest den 29 oktober 2019 med två avgångar i veckan – tisdagar och lördagar. Flygplanstypen är en Boeing B737-800 med 189 säten.