Gå till innehåll

Ny direktlinje mellan Göteborg och franska Lyon

2019-01-29, kl. 10:24

Från 4 mars 2019 kommer västsvenska resenärer att kunna flyga direkt mellan Göteborg Landvetter Airport och Lyon i sydöstra Frankrike. Flygbolaget BRA erbjuder avgångar på måndagar och torsdagar i båda riktningar med en flygtid på 2 timmar och 30 minuter. BRA erbjuder även möjlighet att välja biobränsle som tillägg vid bokning av resan.

Lyon

Från början av mars kommer BRA som enda flygbolag erbjuda en direktlinje mellan Göteborg och Lyon. 

– Lyon är en stark storstadsregion i Frankrike och har många likheter med Göteborg, storleksmässigt och med stort inslag av fordonsindustri. Flyglinjen är viktig för näringslivet i Göteborgsregionen och underlättar för våra affärsresenärer. För privatresenärer blir det även smidigare att ta sig till en kulturellt och gastronomiskt intressant stad i närheten av Alperna, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Förutom en storstadsupplevelse erbjuder Lyon närhet till några av Alpernas mycket populära skidorter som Les Deux Alps, Val Morel och La Grave. Dessutom ligger Frankrikes gastronomiska huvudstad Lyon i Rhônedalen, intill vindistrikten Beaujolais och Bourgogne.

Den nya direktlinjen flygs med bolagets egna jetflyg, Avro RJ, med plats för 100 passagerare.

BRA erbjuder resenärer att som tillval köpa flygresan delvis med biobränsle för att kunna försäkra sig om att den egna flygningen görs på så grönt sätt som möjligt.