Gå till innehåll

Ny direktlinje till New York med SAS

2022-12-21, kl. 11:09

SAS utökar sitt linjenätverk och stärker tillgängligheten mellan Nordamerika och Västsverige och startar en ny direktlinje till New York från Göteborg i april 2023. Rutten kommer att trafikeras tre avgångar per vecka med ett helt nytt Airbus 321LR-plan.

För första gången på över 40 år kommer man till våren att kunna flyga non-stop mellan Västsverige och USA. SAS expanderar på Göteborg Landvetter Airport och stärker tillgängligheten till Nordamerika med en efterfrågad linje till New York som kommer att trafikeras tre avgångar per vecka.

Det finns starka kopplingar mellan Sverige och USA, och New York har länge stått högt på Göteborgsregionens önskelista över nya direktlinjer från Landvetter. En direktlinje till USA innebär kortare restider och förbättrar regionens handelsmöjligheter med USA, som redan idag är Göteborgsregionens största exportmarknad.

Före pandemin var det en god mix i efterfrågan mellan affärs- och privatresenärer, liksom mixen mellan svenska och amerikanska resenärer. Majoriteten reste för att turista eller besöka släkt och vänner.

Med start den 28 april trafikerar SAS sträckan Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Newark Liberty International Airport (EWR) tre gånger per vecka med det moderna flygplanet Airbus 321LR. GOT-EWR kommer att trafikeras på onsdagar, fredagar och söndagar och EWR-GOT på tisdagar, torsdagar, lördagar.

Newark Liberty International Airport ligger bara 22 km från Manhattan och erbjuder de snabbaste transferresorna till många delar av staden, inklusive AirTrain-tjänsten till New York Penn Station i centrala Manhattan, med en restid på mindre än 30 minuter.

SAS ingår i Star Alliance. Genom anslutningsflyg inom alliansen kan svenska resenärer få tillgång till övriga partnerflygbolags utbud av destinationer och enkelt nå vidare ut i andra delar av Nordamerika.  A321LR är en del av SAS pågående förnyelse av flygplansflottan och kommer att minska klimatpåverkande utsläpp i jämförelse med tidigare generationer av liknande flygplan.

SAS flyger också direkt till New York (EWR) från Stockholm Arlanda samt till Chicago (ORD), Miami (MIA) och Toronto (YYZ) i Nordamerika.