Gå till innehåll

Ny direktlinje till Stuttgart med Laudamotion

2018-10-16, kl. 15:44

I april 2019 börjar flygbolaget Laudamotion att flyga mellan Stuttgart och Göteborg Landvetter Airport med två veckoavgångar. Det är den första direktlinjen som det österrikiska flygbolaget öppnar från en flygplats i Sverige. För bilindustrin är länken mellan Västsverige och Stuttgart viktig men den är även betydelsefull för den växande inkommande turismen från Tyskland.

Från 1 april 2019 kommer de västsvenska resenärerna att erbjudas en ny flyglinje direkt från Göteborg Landvetter till Stuttgart i Tyskland med avgångar på måndagar och fredagar. Den nya direktförbindelsen är starkt efterfrågad och antalet årliga resenärer som startat på Landvetter och mellanlandat med slutdestination Stuttgart har växt från 2 000 år 2010 till 16 000 år 2017. Med Daimler AG/Mercedes-Benz och Porsche betraktas Stuttgart som en av världens bilhuvudstäder och utbytet mot Västsverige är betydelsefullt. Den växande andel inkommande privatresenärer från Stuttgart är också av betydelse för Göteborgsregionen.

– Det är med stor glädje vi välkomnar det nya flygbolaget Laudamotion till Göteborg Landvetter Airport. Den nya direktlinjen mellan Göteborg och Stuttgart är en efterlängtad nyhet som framför allt underlättar för våra affärsresenärer. Gemensamt är att både Västsverige och Baden-Württemberg-regionen har en bilindustri med starka varumärken och en stor skara underleverantörer som gynnas av den nya förbindelsen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Tyskland är västsvenskarnas tredje mest besökta land och Stuttgart blir Göteborg Landvetters sjätte tyska destination, tillsammans med Berlin, Frankfurt, Hamburg, Düsseldorf och München.

Det österrikiska lågprisflygbolaget Laudamotion, som grundades av Formel 1-föraren Niki Lauda, ägs till trefjärdedelar av Ryanair. Laudamotion-flottan består av 19 Airbus A320 och A321-flygplan som flyger från Österrike, Tyskland och Schweiz.