Gå till innehåll

Ny linje till Berlin med BRA

2019-10-09, kl. 18:00

BRA gör en satsning på utrikestrafik och öppnar i slutet av mars en ny direktlinje till Berlin från Göteborg Landvetter Airport. Den tyska huvudstaden har ökat kraftigt i popularitet och med den nya direktlinjen erbjuds resenärerna nio avgångar i veckan från Landvetter.

Utsikt från en tunnelbanevagn i Berlin med bro och byggnader

I slutet av mars 2020 startar BRA sin första utrikeslinje från Göteborg Landvetter. Destinationen är Berlin som är ett av Landvetters mest populära resmål. Direktlinjen kommer att flygas sex dagar i veckan med klimateffektiva ATR 72–600.

- Vi välkomnar satsningen som BRA gör på regionen genom att öppna sin första utrikeslinje från Landvetter. Det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå populära Berlin. Den nya direktlinjen möter även en större efterfrågan bland våra resenärer på hållbart flyg, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Resenärerna erbjuds klimatkompenserat, bokningsbart biobränsle vid biljettköp och resor med bränsleeffektiva turbopropellerflyg. De fossila utsläppen är alltid klimatkompenserade för alla passagerare som reser med BRA.

Direktlinjen mellan Göteborg Landvetter och Berlin Tegel startar den 30 mars 2020 och kommer att trafikeras med flygplansmodellen ATR 72–600 som har plats för 72 passagerare. Flygtiden beräknas till 95 minuter.