Gå till innehåll

Nytt terminalnära hotell på Landvetter

2021-05-31, kl. 13:56

Den 31 maj öppnar det nya terminalnära hotellet Scandic Landvetter på Göteborg Landvetter Airport. Därmed mer än fördubblas antalet hotellrum på flygplatsen, samtidigt som helt nya möjligheter ges till möten och konferenser på själva flygplatsen.

Exteriör över Scandic hotell at Landvetter airport

Arbetet med hotellet började redan 2016 som en del av utvecklingen av Landvetter och Airport City Göteborg - flygplatsstaden med lager- och logistikverksamheter, kontor, hotell, handels- och arbetsplatser, direkt i anslutning till flygplatsen.

- Vi är givetvis mycket glada för att Scandic Landvetter nu slår upp dörrarna i lagom tid för att världen börjar öppna upp och flygtrafiken och resenärerna kan börja återvända. Scandic är ett mycket bra tillskott i vårt arbete med att utveckla upplevelsen på flygplatsen för framtidens resande. Det bidrar både till att skapa god tillgänglighet och attraktiva mötesplatser för hela Västsverige, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport på Swedavia.

Det nya hotellet har 9 konferensrum och en möjlighet till att ta emot uppemot 140 gäster. Hotellfastigheten planeras att miljöcertifieras enligt den högt rankade internationella BREEAM-SE-certifieringen, med målet betygsnivån Very Good.

Läs mer och boka här.