Gå till innehåll

Packa rätt och kom i tid inför sportlovsresan

2017-02-10, kl. 15:57

Nästa vecka börjar sportlovet och redan imorgon är det högtryck på sportlovsresor från Landvetter. Ska du ut och resa? Kom gärna till flygplatsen i god tid och att tänk igenom packningen redan där hemma. Så blir din resa så smidig som möjligt.

Skidåkare i backe

Skillnaden mot resor till solen är förstås att skidresan innebär så mycket mer bagage i form av vinterkläder och skidutrustning. Därför är det viktigt att komma till flygplatsen i god tid. Det är bättre att få lite tid över på flygplatsen för en fika i lugn och ro, än att börja sportlovet i stress.

Goda råd för en snabbare incheckning och säkerhetskontroll:

  • I handbagaget får inga vassa föremål vara, undvik också vätskor så långt som möjligt. Packa sådant i det bagage som ska checkas in.
  • Förbered dig inför säkerhetskontrollen genom att lägga alla småsaker som mobiltelefon, nycklar, mynt med mera i ytterkläder eller kavaj som sedan röntgas. Ta gärna av dessa plagg redan på väg till säkerhetskontrollen. Har du en dator med dig ska denna tas upp och läggas separat på bandet. Förberedelserna sparar ett antal sekunder per resenär, och sammantaget växer det till ett antal minuter för den som står längre bak och väntar.
  • Skidor och annat otympligt bagage ska lämnas vid specialincheckningen där boardingkort ska visas upp.
  • Observera att specialbagage kommer på ett särskilt bagageband vid hemkomsten till Landvetter.

Trevlig resa!