Gå till innehåll

SAS öppnar ny direktlinje till Berlin – styrman Daniel: ”Perfekt för en weekendresa”

2018-10-26, kl. 10:46

Nu kan du flyga direkt till Berlin från Göteborg med SAS. Den nya linjen, med premiär 28 oktober, erbjuder hela fyra avgångar i veckan till den tyska huvudstaden. Daniel Asplund, som jobbar som förste styrman på SAS, delar med sig av sina bästa Berlin-tips.

Berlin är en dynamisk metropol som erbjuder mångfald samt nya trender inom arkitektur, konst och mode – en perfekt stad för en weekendresa, enligt Daniel Asplund.

Vad är det som är så speciellt med Berlin för dig?
− Först och främst är det nära och kort restid, bara 1 timme och 20 minuter från Göteborg Landvetter Airport.

Vad ska man inte missa i Berlin?
− En kul annorlunda upplevelse är att gå på loppis. Varje söndag är Berlins bästa loppis öppen mellan 10 och 16 på Arkonaplatz. Pruta hårt!

Maten är väl ingen höjdare i Tyskland?
− Helt fel, jag tycker att maten är underskattad − det finns mycket mer än bara korv. Dessutom är det relativt billigt att äta för att vara en storstad. Jag rekommenderar en stadig brunch innan du shoppar loss på stan eller upplever något av Berlins muséer eller andra sevärdheter.

Du som proffs, hur tar du dig runt i Berlin på bästa sätt?
− Solklart tunnelbana och i andra hand taxi som är billigare än i Sverige.

SAS nya Berlin-linje kommer trafikeras fyra gånger i veckan. Sedan tidigare kan du även flyga till Berlin med easyJet från Göteborg Landvetter Airport.

"].join(""));l.close()}catch(m){b.src=a+'d.write("'+loaderHtml().replace(/"/g,String.fromCharCode(92)+'"')+'");d.close();'}b.contentWindow.config=k;b.contentWindow.SCRIPT_ID=g},0)}}}(); window.usabilla.load("w.usabilla.com", "a19699d091ca"); /*]]>{/literal}*/