Gå till innehåll

Smart semesterstart: Fem tips som underlättar flygresan

2019-06-10, kl. 10:00

I semestertider ökar resandet när många passar på att flyga inom Sverige eller utomlands. Kanske ska du flyga från någon av Swedavias flygplatser i sommar, till exempel Göteborg Landvetter Airport? Här är fem smarta tips som sparar tid och gör din vistelse på flygplatsen så smidig och behaglig som möjligt.

En man och en pojke pekar framåt

1. Chatbot Swea

Följ ditt flyg och få notiser direkt i mobilen om detaljer ändras. Ställ även frågor du vill ha svar på om servicen på flygplatsen, som exempelvis ”Var finns det restauranger som serverar glutenfri mat?” Skicka ett meddelande via flygplatsens Facebook-sida eller i Messenger-appen (sök då fram till exempel ”Göteborg Landvetter Airport”). Du kan också klicka på Messenger-ikonen på flygplatsens webbplats. Swedavias chatbot Swea svarar direkt och dygnet runt.

2. Kom till flygplatsen i god tid

När det är många som ska ut och resa samtidigt är det bra att vara ute i god tid. Fråga ditt flygbolag vad de rekommenderar för just din resa. Tänk på att det kan vara köer på vägen eller förseningar i kollektivtrafiken.

3. Fäst bagagetagg

En av de vanligaste frågorna som resenärer ställer är hur bagagetaggen ska fästas på väskan vid självincheckning. Om du är osäker på hur det går till, kika på den här filmen: Så fäster du din bagagetagg.  

4. Väntetid i säkerhetskontrollen

Håll koll på den aktuella väntetiden i säkerhetskontrollen som visas på flygplatsens webbplats, i Swedavias app och på monitorer vid säkerhetskontrollerna. Du kan även ställa just den frågan till Swedavias chatbot (se ovan). 

5. Tidsgaranti på restauranger

Många flygplatsrestauranger har en tidsgaranti från beställning tills maten står framför dig på bordet. Här ser du vilken garanti restaurangerna erbjuder. 

Här får du fler smarta tips.

Trevlig resa önskar Swedavia!