Gå till innehåll

Ulrica Fagerberg i Göteborg utsedd till Pressbyråns bästa köpman

2018-02-12, kl. 15:46

Vid Reitan Conveniences årliga riksmöte som i veckan hölls i Örebro, utsågs vinnarna av det ärofyllda priset "Årets köpman" för franchisetagare inom Reitan Convenience olika butiker. Ulrica Fagerberg som är franchisetagare av Pressbyrån på Landvetter Gate 17 i Göteborg har imponerat stort med fin försäljning i en liten butik, och belönas nu med utmärkelsen "Årets köpman".

En löpsedel utanför Pressbyrån

Varje år utser Reitan Convenience "Årets Köpman" på 7-Eleven, Shell/7-Eleven och Pressbyrån.Utmärkelsen går till den köpman som under året målmedvetet och framgångsrikt utvecklat sin verksamhet i linje med varumärkets koncept. Det ärofyllda priset delas ut på Reitan Convenience årliga riksmöte då samtliga franchisetagare är samlade.

– ­Vi tycker det är oerhört viktigt att lyfta fram och hylla personer inom företaget som presterat bra under året. Att hitta duktiga och drivna köpmän som hela tiden visar att ingenting är omöjligt är en del av vår företagskultur. Utmärkelsen "Årets köpman" går till de personer som visar att de är verkliga förebilder som motiverar andra köpmän i organisationen, och som inspirerar andra runt omkring sig till att alltid prestera sitt bästa, säger Magnus Carlsson, VD Reitan Convenience Sverige.

– Det här känns jättekul – och ett bevis på att man inte behöver vara en jättestor butik med stor omsättning för att vara framgångsrik; det räcker att vara målinriktad och envis för att lyckas, säger Ulrica Fagerberg.

Priset är baserat på en rad olika mätpunkter inom ledarskap, kvalitet, försäljning och lönsamhet och går till de butiker som varit mest framstående inom alla dessa. De butiker som är med och kandiderar är bäst inom samtliga områden.

Juryns motivering: "Den här köpmannen har gjort en enastående resa under sin långa karriär på Pressbyrån. Efter många tuffa år, har nu äntligen allt 'klickat'. En liten butik men en imponerande försäljning som verkligen kräver rätt person på rätt plats. Genom ett envist driftsfokus och noggrannhet har köpmannen bemästrat alla utmaningar på ett imponerande sätt. Man kan säga att hon nu äntligen fått luft under vingarna."