Gå till innehåll

Utökad ankomsthall står klar på Landvetter

2017-06-29, kl. 16:22

Göteborg Landvetter Airport fyller 40 i år och fortsätter att expandera. För att kunna möta den förväntade tillväxten och ta emot åtta miljoner resenärer om året jämfört med dagens 6,5 miljoner, initierar nu flygplatsen en rad stora investeringsprojekt.

Invigning av utbyggda ankomsthallen på Landvetter

I dag invigdes den utbyggda ankomsthallen med 1 800 kvadratmeter större yta och två nya bagageband. Det är första etappen i vad som kommer att bli mer än en dubblering av ankomsthallens yta och kapacitet.

På Göteborg Landvetter Airport tar det i snitt resenären fyra minuter att ta sig från planet till bagagebandet. Det ställer höga krav på hanteringen.

− Det är handlingsbolag som sköter bagaget, efter avtal med flygbolagen, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren. Dessa avtal mellan flygbolag och handlingsbolag reglerar hur snabbt bagaget ska nå resenären. Genom den utbyggda ankomsthallen skapar vi förutsättningar för en bättre arbetsmiljö och logistik för våra samarbetspartners och resenärer.

− Detta är en del av utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport där vi bygger för att ta emot åtta miljoner resenärer år 2027, säger Charlotte Ljunggren.

I de kommande investeringsprojekten ingår bland annat tre nya brygganslutna gater, nytt flygplatshotell och en station för den nya järnvägen Göteborg–Landvetter–Borås.

För mer information, kontakta Swedavia pressjour: 010-10 90 100