Gå till innehåll

Wizz Air utökar med ny direktlinje till Rom

2022-10-04, kl. 08:30

Det europeiska lågprisflygbolaget Wizz Air utökar med ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter till Rom inför sommarprogrammet.

Wizz air

Wizz air fortsätter expandera i Sverige och lanserar nu ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter Airport i samband med sommarprogrammet 2023. Från slutet av våren kan man flyga direkt mellan västra Sverige och den italienska huvudstaden. Direktförbindelsen möter efterfrågan både från svenska semesterfirare och de som reser för att besöka familj, släkt och vänner. Den utökade tillgängligheten är också positiv för det regionala näringslivet och besöksnäringen.

Med den nya linjen till sin bas i Rom, erbjuder Wizz Air till sommaren totalt åtta direktlinjer från Göteborg till destinationer i centrala och östra Europa. 

Wizz Air kommer att vara ensamma om att trafikera Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Rom Fiumicino Airport (FCO) då sträckan har varit otrafikerad sedan två år tillbaka. Med start den 30 april 2023, kommer Wizz Air att flyga två gånger i veckan på onsdagar och söndagar, året runt, med en Airbus 321 Neo. Flygplanstypen har 239 säten och dess bränsleeffektiva motorer bidrar till lägre nivå utsläpp. Liksom andra flygbolag erbjuder Wizz air möjligheten att klimatkompensera sin resa.

Biljetter finns till försäljning på wizzair.com och på flygbolagets mobilapp. För mer information om aktuell direkttrafik, besök Göteborg Landvetter Airport.