Gå till innehåll

​​Bilpool testas på Landvetter

2014-12-08, kl. 09:00

Swedavia och Sunfleet inleder ett samarbete och erbjuder bilpool på Göteborg Landvetter, Stockholm Arlanda och Malmö Airport. Samarbetet innebär att de flygresenärer som är medlemmar i Sveriges största bilpool nu kan kombinera bil med flyg på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt.

Bilpool är ett snabbt och smidigt sätt om man vill komplettera sin flygresa med bil. Med ett par knapptryck i en app bokar man sin bil och när man ska använda bilen behövs inga nycklar hämtas ut. Som medlem i Sunfleet öppnar man bilen med hjälp av en app i sin mobiltelefon eller ett smartcard. Sedan är det bara att köra iväg.

– Carsharing via bilpool är stort ute i Europa och kommer att bli mycket stort även på våra svenska flygplatser. Många behöver tillgång till en bil ett par timmar när de landat på en destination, då är bilpoolen, där man betalar per timme, ett mycket bra och hållbart resealternativ, säger Birgitta Moreillon, produktansvarig för flygplatsparkeringar på Swedavia.

– Detta är ytterligare ett steg i att arbeta långsiktigt med hållbarhet och där ny teknik och miljömedvetenhet skapar mervärde för våra resenärer, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport.

Sunfleet är Sveriges största bilpool med över 1000 bilar på drygt 350 poolplatser i ett 40 tal städer. Medlemsantalet växer med ca 20 procent per år och idag är drygt 31 000 medlemmar. I Göteborg med omnejd finns Sunfleet i ett 30-tal områden.

– Vi finns sedan tidigare nära de stora tågstationerna i Sverige. Att vi nu kan ställa ut poolbilar på flygplatser är en viktig kugge för att kunna erbjuda en heltäckande reselösning. Det här ökar incitamentet ytterligare att börja använda bilpool, säger Peter Algurén, VD för Sunfleet.

Initialt kommer Sunfleet att ställa ut två Volvo V60 på Landvetter, fyra bilar - Volvo V60, V40 och V70 - på Arlanda och en Volvo V60 och en V70 på Sturup. Alla bilarna är miljöklassade. Sedan tidigare finns Sunfleet på Visbys flygplats. Ambitionen är att utöka samarbetet till fler flygplatser i nästa fas.

För mer information:

Swedavia Pressavdelning, 010-10 90 100
Sandra Ryberg (fd Gyllby), marknadschef Sunfleet: 072-159 20 60. Se även www.sunfleet.com.