Gå till innehåll

Direkt till Madrid från Göteborg i sommar

2016-02-03, kl. 09:03

Iberia Express, dotterbolag till det spanska flygbolaget Iberia, lanserar en direktlinje mellan Madrid och Göteborg Landvetter Airport till sommaren 2016. Med start den 20 juni kommer Iberia Express att flyga två gånger i veckan mellan Göteborg och den spanska huvudstaden.

Förbindelsen till Göteborg är Iberia Express nionde internationella flyglinje från Madrid som lanseras till sommaren 2016.

- Vi är mycket glada att nu kunna erbjuda direktflyg till Madrid som vi vet är en efterfrågad destination bland våra resenärer. Det är också en av tio särskilt prioriterade destinationer för det västsvenska samarbetsprojektet Go:Connect som arbetar för ökad tillgänglighet till vår västsvenska region. Önskemålet om linjen till Madrid kommer framför allt från näringslivet och mötesindustrin, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Avgångarna mellan Göteborg och Madrid kommer att ske på måndagar och fredagar. 2014 var Iberia Express det punktligaste lågprisbolaget i världen, en position som flygbolaget också haft i åtta månader under 2015, enligt rapporter från FlightStats.