Gå till innehåll

Direktflyg till Birmingham från Göteborg Landvetter

2017-01-16, kl. 11:14

Det engelska flygbolaget bmi regional återvänder till Göteborg Landvetter Airport och startar en ny direktlinje till Birmingham. Den mycket efterfrågade förbindelsen till Storbritanniens näst största stad innebär sex avgångar i veckan med start 8 maj 2017.


 

Birmingham i brittiska West Midlands har ett näringsliv som relaterar till Göteborgs näringar med fokus på bland annat bilindustri, Life Science och IT. Det innebär att linjen varit starkt efterfrågad av det västsvenska näringslivet.

Flyglinjen kommer också att möta behovet hos ett stadigt ökande antal svenska privatresenärer till Storbritannien såväl som brittiska besökare i Göteborg.

- Med ett färskt resenärsrekord för 2016 är vi glada att kunna inleda det nya året med ytterligare en direktlinje från Göteborg Landvetter. Den nya linjen till Birmingham, med fokus på affärsresande, är resultatet av det framgångsrika samarbetet mellan flygplatsen, Västsvenska Handelskammaren, Business Region Göteborg och Go:teborg & Co, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

bmi regional kommer att trafikera flyglinjen alla dagar i veckan utom på lördagar med start 8 maj 2017. Flygplansmodellen blir en Embraer 145 som tar 49 passagerare, och säljstart för biljetter är den 17 januari.