Gå till innehåll

Flyg direkt till Manchester från Landvetter med Ryanair

2018-09-28, kl. 12:21

Expansionen av antalet flyglinjer på Göteborg Landvetter Airport fortsätter. Kommande vår kommer Ryanair att erbjuda direktflyg till en av de mest populära destinationerna i England, Manchester. Det blir två avgångar i veckan mellan Göteborg och Storbritanniens tredje största storstadsregion.

Från 3 april 2019 kommer västsvenska resenärer att kunna flyga direkt från Göteborg Landvetter till Manchester. Direktlinjen kommer underlätta för de 18 000 resenärer som årligen flyger via en annan flygplats till destinationen. Nära hälften av dem som reser mellan Göteborg och Manchester är affärsresenärer och utbytet mellan de två städerna är viktigt för näringslivet. Storbritannien är en betydelsefull exportmarknad för Sverige och Manchester en snabbväxande region. Det särskilt intressanta med regionen är dess stora satsningar på forskning och utveckling främst inom life-science.

– Det känns både roligt och angeläget att vi får möjlighet att erbjuda våra resenärer en ny direktlinje till Manchester. Flyglinjen är efterfrågad av flera brittiska företag i Göteborgsregionen, såväl som av svenska företag etablerade i Manchester, säger Helena Wiberg Klint, tf flygplatsdirektör och chef verksamhetsutveckling på Göteborg Landvetter Airport.

– Vi är glada över att kunna presentera en ny direktlinje till Göteborg Landvetter Airport med två avgångar per vecka från Manchester. Det är en av Ryanairs största flygplatser i Storbritannien, säger Chris Lundshøj, Sales and Marketing Executive för Skandinavien och Baltikum på Ryanair.

Trafiken startar 3 april 2019 med två avgångar i veckan, på onsdagar och söndagar, från Göteborg Landvetter till Manchester Airport med flygplanstypen B737-800.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se