Gå till innehåll

Flygplatschefen: Viktigt att veta inför din sommarresa

2024-06-11, kl. 06:00

Den mest reseintensiva perioden på året är här. Ett stort antal resenärer väntas passera Göteborg Landvetter Airport under juni, juli, augusti och flygplatsen erbjuder totalt åtta nya flyglinjer under sommarsäsongen. − Jag vill önska alla varmt välkomna till Landvetter i sommar, säger Landvetters flygplatschef Anna Strömwall.

Den mest reseintensiva perioden på året är här. Ett stort antal resenärer väntas passera Göteborg Landvetter Airport under juni, juli, augusti och flygplatsen erbjuder totalt åtta nya flyglinjer under sommarsäsongen.

− Jag vill önska alla varmt välkomna till Landvetter i sommar. Både vi på Swedavia och flygplatsens aktörer är väl förberedda och redo att ta emot alla förväntansfulla semesterfirare, säger Landvetters flygplatschef Anna Strömwall.

− Jag vill uppmuntra alla att förbereda sig inför resan genom att kolla upp när vi rekommenderar att du kommer till flygplatsen, det vill säga när din incheckning och bagageinlämning öppnar. Genom att komma till flygplatsen den rekommenderade tidpunkten och väl förberedd bidrar du till ett smidigare flöde för alla med kortare väntetider i såväl bagageinlämning som säkerhetskontroll, fortsätter Anna Strömwall.

Väl på flygplatsen uppmanas resenärerna att bege sig direkt till en incheckningsautomat för att hämta ut sin bagagetagg. Ju fler som förbereder sig inför bagagelämningen genom att fästa bagagetaggen på resväskan, desto kortare blir väntetiderna för alla när väskan sedan ska lämnas in i Bag drop. I incheckningsautomaterna går det även att checka in för dem som inte redan har gjort det hemma samt skriva ut boardingkort innan det dags att bege sig till säkerhetskontrollen.

Väl vid säkerhetskontrollen är det viktigt att titta på och följa instruktionerna på plats: Lägg vätskor i en återförslutningsbar påse som rymmer max 100 milliliter, ta av ytterkläder, kavajer, huvudbonader och töm fickorna på lösa föremål. All större elektronik, inklusive mobiltelefon, måste packas upp ur handbagaget och läggas separat och synlig i en egen låda. Att komma ordentligt förberedd till säkerhetskontrollen bidrar till en smidigare process för alla.

− Sedan vill jag även tipsa om att ladda ner Swedavias app där du kan få pushnotiser om ditt flyg och ta del av vårt nya, kommersiella utbud som vi invigde i början av året med massor av trevliga nyheter inom mat, dryck och shopping, säger Anna Strömwall.

Flygplatschef Anna Strömwalls checklista för en smidigare start på sommarresan

Följ vår rekommendation om när du bör vara på flygplatsen inför din avresa.

Kom när din incheckning/bagageinlämning öppnar. När det är kan du se här.

Checka in (om du inte redan gjort det digitalt) och hämta ut dina bagagetaggar i en automat.

Lämna ditt bagage i Bag drop. När du har hämtat ut dina bagagetaggar i en av våra incheckningsautomater så lämnar du din/dina väskor i Bag drop, för de flygbolag som erbjuder tjänsten. Glöm inte att spara ditt bagagekvitto.

Förbered dig för säkerhetskontrollen. Reser du endast med handbagage och har checkat in digitalt är du välkommen att gå direkt till säkerhetskontrollen. Lägg dina vätskor i en återförslutningsbar påse som rymmer max 100 milliliter, ta av dig ytterkläder, kavajer, huvudbonader och töm fickorna på lösa föremål. All elektronik, inklusive mobiltelefon, måste packas upp ur handbagaget och läggas separat och synlig i en egen låda.

Håll koll på ditt flyg via Swedavias app. Genom att ladda ned Swedavia-appen kan du enkelt och smidigt hålla koll på ditt flyg. Via appen kan du prenumerera på information om ditt flyg och få löpande uppdateringar om terminal, incheckning, väntetid i säkerhetskontrollen, gate och tid för ombordstigning.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se