Gå till innehåll

Helt nytt utbud av mat, dryck och shopping invigt på Göteborg Landvetter Airport

2024-03-26, kl. 14:45

Välkända, omtyckta varumärken som samsas med spännande, nyutvecklade koncept. Tisdagen 26 mars invigdes Landvetters helt nya mat-, dryck- och shoppingutbud med pompa och ståt.

Det senaste halvåret har Landvetter genomgått en totalförändring när hela det kommersiella utbudet har bytts ut och fräschats upp för att möta förväntansbilden från våra resenärer. Resultatet firades med tal, bandklippning och diverse festligheter under invigningsdagen 26 mars med bland andra flygplatschef Anna Strömwall, Björn Olsson − VD på Scandinavian Service Partner AB (SSP) som driver fem av flygplatsens nyetablerade restauranger − och inte minst alla resenärer som passerade genom flygplatsen under dagen.

− Det känns fantastiskt att vara på plats här i dag och fira den här milstolpen tillsammans med våra partners och resenärer. Det är ett helt nytt utbud och en helt ny, markant förbättrad, resenärsupplevelse som har vuxit fram här på Landvetter under det senaste halvåret där vi har lyssnat på våra resenärer och säkerställt en bredd gällande utbudet av både shopping, mat, dryck och prislapp. Det ska finns något för alla smaker och alla plånböcker. Återkopplingen från våra resenärer har varit väldigt positiv – många tycker att det har blivit oerhört fint här med alla nya butiker och restauranger, säger Anna Strömwall, flygplatschef på Göteborg Landvetter Airport.

Sedan i höstas har redan etablerade enheter som Göteborg Duty Free, Pocket Shop och Eton fått sällskap av bland andra WHSmith, InMotion och Sweshop, som erbjuder ett brett kioskutbud med varmkorv, smörgåsar, snacks och dryck, ett stort sortiment av elektronik till resan respektive ett förstklassigt utbud av souvenirer och presenter för att möta våra resenärers efterfrågan av bland annat lokala och unika gåvor att ta med hem till familj och vänner.

Den mest iögonfallande förändringen på flygplatsen står dock det växande restaurangutbudet för där kända, omtyckta varumärken som Joe & The Juice och Espresso House har återuppstått i nya koncept och på nya ytor och samsas om utrymme med Bastard Burgers, PONG Sushi & Poké, italienska pärlan Barino, Bistro & Bar, C/C Cornelius Coffee och FIKA – varav de fyra sistnämnda är egenutvecklade för Swedavias flygplatser av SSP och erbjuder allt ifrån högkvalitativt kaffe och traditionell, svensk fika till en avslappnad restaurangupplevelse med möjlighet att njuta av ett glas vin eller en öl i trevlig barmiljö. Dessutom gör den populära hamburgerrestaurangen Max om sin yta i avgångshallen enligt kedjans nya koncept med beräknad öppning under senvåren.

− I arbetet med förändringen och förbättringen av det kommersiella utbudet har vi lyssnat på resenärernas olika önskemål, som exempelvis att kunna sitta ner och äta, men också att det ska finnas ett grab n go-utbud att ta med sig på resan. Vår målsättning är att göra shopping, mat och dryck till en del av resenärsupplevelsen. Det ska finnas ett brett utbud av restauranger som passar många olika behov och en variation i produktsortiment, priskategorier och varumärken. Ett stärkt kommersiellt utbud är inte bara viktigt för resenärernas upplevelse – det bidrar också till vår förmåga att bibehålla konkurrenskraftiga flygplatsavgifter och i förlängningen en stärkt tillgänglighet både inom Sverige och från Västsverige ut i världen, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad och kommersiell utveckling på Swedavia.

− För oss på SSP är detta en otroligt viktig dag och en milstolpe för de stora förändringar vi skapat här på Göteborg Landvetter Airport. Tillsammans med Swedavia har vi lyckats åstadkomma en helt ny mix av matutbud på flygplatsen och något för alla resenärer och plånböcker. Detta har uppnåtts genom en helt ny blandning av externa och egenutvecklade varumärken som skapar en härlig oas för möten och trivsel. Mat och dryck är en naturlig del av en resa och med detta vi inviger i dag är vi övertygade om att vi har skapat en väldigt positiv resenärsupplevelse, säger Björn Olsson, VD på Scandinavian Service Partner AB (SSP).

Här är de nyöppnade enheterna på Göteborg Landvetter Airport. (Förutom dessa finns sedan tidigare 7-Eleven, Aera Airport Fashion, Eton, Göteborg Duty Free, Pocket Shop och Pressbyrån.)

Barino Italian Inspired Cuisine

Barino är inspirerad av den italienska matkulturen och erbjuder en perfekt plats för en komplett mat- och dryckupplevelse. Här serveras allt från högkvalitativ baristabryggd espresso till italienska drycker och mat med populära smaker som påminner om välkända favoriter från Italien.

Bastard Burgers

Bastard Burgers grundidé är enkel – att servera den godaste street food-burgaren du har ätit. Hamburgarna är inspirerade av New Yorks street food, med kvalitet från Norrland. Det handlar om bra kött, bra bröd och grymma burgare.

Bistro & Bar

Bistro & Bar erbjuder en trevlig restaurangupplevelse i en avslappnande miljö. Här serveras mat med såväl internationell som lokal prägel.

C/C Cornelius Coffee

C/C Cornelius Coffee är en perfekt mötesplats för alla som älskar färskt kaffe, fika och hemlagad mat. Här erbjuds en mängd spännande måltider i en härlig mix av modernitet och svensk matkultur. Välj mellan ett brett utbud av både varma och kalla rätter.

Espresso House

Espresso House är i dag en del av världens största kaffefamilj och har växt till ett ledande varumärke inom premiumkaffe i Norden. En frukost med ekologiskt kaffe och krämig yoghurt med hemgjord granola eller kanske en fräsch smoothie? Eller kanske en fräsch salladsbowl till lunch eller en färsk, fluffig macka?

FIKA

FIKA är ett traditionellt svenskt cafékoncept med populära bakverk som t ex kärleksmums, kokostopp och hallongrotta. Högkvalitativt nybakat bröd och alla de klassiska bakverken som serveras tillsammans med färskbryggt kaffe.

Joe & The Juice

Det finns juice, bättre juice och så finns juice på Joe & The Juice-vis. Den danska kedjan har tagit den färskpressade juicetrenden till en egen nivå. Det handlar om generös service, livsstil och framför allt: marknadens kanske mest omfattande juicemeny. Från energishots till rena juicemåltider, fyllda med superfoodingredienser.

Pocket Shop

I Pocket Shops små lila butiker hittar du böcker för alla smaker. Kärleksromaner, spänning, mordgåtor, faktaböcker och barnböcker trängs på hyllorna och väntar på att bli lästa. Botanisera bland topplistan eller fråga den kunniga personalen om deras favoritbok, oavsett så lär du här hitta boken som kommer underhålla dig på din resa.

Sweshop

Klassiska svenska souvenirer, de perfekta presenterna eller svenska delikatesser som sill, viltkorv och knäckebröd att köpa med sig till nära och kära. Hos Sweshop finns något för alla och butiken kan man strosa omkring länge i.

WHSmith

WHSmith är butiken för resenären på språng. Köp med en frukost, en sandwich, nybryggt kaffe, den unika Glenn-varmkorven eller varför inte en sallad till lunch som kan ätas i väntan på avgång eller ombord på planet. Här finns även ett noga utvalt sortiment av researtiklar, tidningar, böcker och souvenirer.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se