Gå till innehåll

Illustratörer designar nya shoppingpåsar på Göteborg Landvetter Airport

2013-04-29, kl. 09:59

På måndag lanserar Göteborg Landvetter Airport sina nya shoppingpåsar på vilka två svenska illustratörer har fått göra sina egna tolkningar av Göteborg och Sverige.


- Vi har sedan tidigare ett samarbete med Göteborgs Internationella Konstbiennal så detta känns som en naturlig fortsättning på vårt arbete med att visa upp lokalanknuten konst och kultur. Våra shoppingpåsar är ju dessutom något man tar med sig härifrån, ett litet stycke konst man får med sig hem - eller vidare ut i världen, säger flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren.

Den ena illustrationen är döpt till ”Fishing luck”, Fiskelycka, och är skapad av Camilla Engman från Trollhättan, som studerat konst vid Dômen School of Art och HDK i Göteborg och tidigare jobbat med bland andra Google, Converse och The New York Times.

- När jag tänker på Västkusten, tänker jag först och främst på den fantastiska skärgården och på havet. Det är ett av världens bästa ställen, i alla fall när vädret är bra. Jag vet inte riktigt varför, men det känns exotiskt när man ser sälar som ligger på små kobbar och därför har jag med Herr Säl i bilden. Skogen är också viktig för mig, så den finns också med, i form av en liten sjö, säger Camilla Engman.

Den andra bilden, som illustrerats av Martin Nicolausson, heter ”Coast”, Kust. Martin har en säregen stil där han blandar digitala och analoga tekniker. Han tog sin examen vid Beckmans College of Design i Stockholm och har tidigare arbetat för bland andra Absolut Vodka, Topman och The Economist.

- Det finns en stuga på Västkusten som familjen haft i massor av år och där jag tillbringat många somrar ända sedan jag var barn, vilket lämnat avtryck. Landskapet är unikt med sina stenar och klippor i vattnet och det har jag tagit till vara på i det här projektet. Visserligen har jag aldrig stött på en säl i hatt eller en människolik kaviarstub…men vem vet, kanske i sommar?, säger Martin Nicolausson.

För mer info om illustratörerna:

http://www.camillaengman.com/

http://www.martinnicolausson.com/