Gå till innehåll

Kvalitetspris hemma på Landvetter

2014-06-09, kl. 09:00

Vid en ceremoni i Seoul i Sydkorea i slutet på maj mottog Göteborg Landvetter Airport priset för bästa kvalitetsförbättring bland Europas flygplatser. Nu har priset kommit hem!

Vid en ceremoni i Seoul i Sydkorea i slutet på maj mottog Göteborg Landvetter Airport priset för bästa kvalitetsförbättring bland Europas flygplatser 2013. Nu har priset kommit hem!

­- Vi är oerhört stolta över priset och jag vill passa på att tacka hela flygplatsens personal vars fina arbete belönats. Ett tack också till våra resenärer som i undersökningarna gett oss de fina omdömen som lett fram till priset. Nu siktar vi på priset för bästa flygplats i Europa, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Flygplatsorganisationen Airports Council International (ACI) står bakom kundundersökningen Airport Service Quality (ASQ) som mäter resenärernas uppfattning om kvalitetet från incheckning till avresa på 285 flygplatser världen över.

Resenärerna får i ASQ-undersökningen svara på 34 olika frågor om atmosfär, bemötande, renlighet och väntetider. I senaste mätningen (kvartal 4, 2013) var 80 procent av resenärerna mycket nöjda med den övergripande kvaliteten på Landvetter.

ASQ Awards delas ut i fyra olika kategorier: Bästa flygplats per region (Afrika, Asien-Oceanien, Europa, Latinamerika-Karibien, Mellanöstern och Nordamerika), Bästa flygplats per storlek, Bästa mindre flygplats per region samt Bästa förbättring per region. Det är i den sistnämnda kategorin som Landvetter vunnit priset.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, 010-10 93 117