Gå till innehåll

​​Malmö Aviations resenärer får ny lounge på Landvetter

2015-01-29, kl. 09:30

Bygget av Malmö Aviations nya lounge är i full gång på Göteborg Landvetter Airport. Från och med slutet av mars kommer flygbolagets kunder att få tillgång till en avslappnad miljö, nära gaten.

- Vi är jätteglada att tillsammans med Malmö Aviation kunna erbjuda deras kunder en fantastisk fin service i ett bra läge i reseflödet. Målgruppen är vana resenärer med höga krav som vi hoppas och tror kommer att uppskatta den nya loungen, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Malmö Aviations nya lounge är placerad efter säkerhetskontrollen, vid gate 16 som är flygbolagets huvudsakliga gate på Landvetter.

- Vi är jättestolta och nyfikna på detta projekt eftersom det är vår första lounge i ett liknande läge. Det här blir ett sätt att skapa bättre bekvämlighet och mindre stress för våra resenärer. Nu är resenären är incheckad och klar när det finns tid att komma in i loungen för att andas ut en stund, dricka en kopp kaffe och snacka lite före man stiger ombord, säger Mathias Winberg, Regionchef på Malmö Aviation.

I loungen kommer det att finnas varierande miljöer beroende på hur man som resenär vill spendera sin tid - en del som man kan likna vid ett vardagsrum med soffor som inbjuder till nya möten mellan resenärer, en bardel samt en del som är lite mer avskild för de som vill utnyttja tiden i loungen för att arbeta.

Sommaren 2014 öppnade Swedavia upp i avgångshallen mellan inrikes och utrikes för att bättre kunna utnyttja samtliga gater på flygplatsen. Nu kan även utrikesflyg få tillgång till gater som tidigare var förbehållna inrikesflyg. Tack vare detta har flygplatsen minskat antalet transporter av resenärer med buss ut till flygplanen med 40 procent. En vinst både för passagerare och miljön.

- Malmö Aviations nya lounge är ytterligare ett steg i en lång rad åtgärder vi gör för att Landvetter ska anpassas till ett ökat resande med flyg från vår region, säger Charlotte Ljunggren.