Gå till innehåll

Norwegian expanderar på Göteborg Landvetter Airport – återöppnar direktlinje till Barcelona

2023-03-16, kl. 09:07

Norwegian stärker utbudet på Göteborg Landvetter Airport och återöppnar nu den populära direktlinjen till Barcelona tre gånger i veckan med start 22 juni.

Linjen, som kommer att trafikeras tisdagar, torsdagar och söndagar, inledningsvis som en sommarlinje med förlängning beroende på efterfrågan, är ett välkommet tillskott på Göteborg Landvetter Airport och möter efterfrågan från både svenska semesterfirare och resenärer som vill besöka familj, vänner och släkt. Senast Norwegian flög sträckan, som i dag opereras av Vueling, var i mars 2020.

− Norwegians återkomst på sträckan Göteborg−Barcelona är både välkommen och välbehövlig. Barcelona är en uppskattad destination från vår flygplats och det perfekta resmålet för resenärer som vill kombinera storstad med sol och bad. Linjen är dessutom ett viktigt tillskott för regionen och de många resenärer som årligen reser från Spanien till Göteborg för att besöka familj och vänner, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör för Göteborg Landvetter Airport.

– Det finns ett stort intresse för att resa till Barcelona så vi är glada över att kunna erbjuda direktflyg till Barcelona från Göteborg. Barcelona är en fantastisk stad där det finns mycket att upptäcka och det finns dessutom ett stort utbud av både kultur och restauranger, säger Magnus Maursund, kommersiell direktör på Norwegian.

Barcelona är ett populärt resmål bland svenskarna med sin mångsidighet i form av alltifrån historia och konst till fotboll och uteliv. År 2023 infaller dessutom 50-årsdagen av den spanske konstnären Pablo Picassos död vilket uppmärksammas med det världsomspännande initiativet ”Celebración Picasso” dit även Barcelona anslutit sig med en rad kulturevenemang och utställningar.

Med start den 22 juni 2023 trafikerar Norwegian Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Barcelona Airport–El Prat (BCN).

Biljetter finns till försäljning på norwegian.se. För mer information om aktuell trafik på Göteborg Landvetter Airport: www.Swedavia.se/landvetter

Om Norwegian
Norwegian vill vara ledande i utvecklingen mot ett mer hållbart flyg med målet att minska utsläppen med 45 procent fram till 2030, vilket är i linje med 1,5 graders-målet i Parisavtalet. Förutom att blanda in hållbara flygbränslen har Norwegian en modern och bränsleeffektiv flygplansflotta och fasar in nya, ännu mer bränsleeffektiva flygplan med lägre utsläpp som följd. Norwegians piloter använder avancerade väderdata för effektivare rutter och för att kunna minska bränsleförbrukningen ytterligare. Vidare minskar flygbolaget användningen av plast ombord och kommer i år att ta bort all icke-återvinningsbar plast och återvinna 100 procent av all engångsplast på de skandinaviska linjerna.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 00 00 eller press@swedavia.se.