Gå till innehåll

Nu visar vi framtiden

2013-05-31, kl. 09:47

Nu kan du se hur Göteborg Landvetter Airport kommer att utvecklas fram till år 2021. På ett område i incheckningshallen, öppet för alla, visas flygplatsens framtid.

– Fantastiskt mycket händer och vi har stora planer för framtiden. Vi bygger en flygplatsstad, ett Airport City, och vår roll kommer att förändras i och med att vi blir en kollektivtrafikpunkt genom järnvägsanslutningen. Vi knyter ihop det internationella med det nationella. Och vi gör det med långsiktig hållbarhet i fokus, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör. Självklart fortsätter vi arbetet med att utveckla vår terminal för ett större utbud, service och bättre kapacitet. Detta arbete visar vi upp i vårt nya område som vi kallar Destination Framtiden.

Området visar inte bara vad flygplatsen planerar för framtiden. Där finns också ett träd för dina drömmar. Sätter du dig runt trädet kan du lyssna på barns tankar om framtiden. Det är förskolebarn från Säteriskolan i Mölnlycke som delar med sig av sina funderingar.

Trädets inledande fråga är ”Vilken är din plan för 2021?”. Det är koppling till jubileumsåret då Göteborg firar 400 år.
– Det är ett väldigt positivt initiativ som flygplatsen tar och det är helt i linje med jubileumsarbetet inför 2021, säger Camilla Nyman, tf VD, Göteborg & Co. Landvetter är den välkomnande entrén till Göteborg och regionen och är ofta det första och sista intrycket av Göteborgsbesöket.

Tankar skrivs ner på blad som sätts upp i önsketrädet. När det är i full blom plockas bladen ner för att skapa en framtidstavla och det är dags för nästa tema.