Gå till innehåll

Ny direktlinje till Hamburg från Landvetter

2019-10-23, kl. 08:34

Eurowings expanderar på Göteborg Landvetter Airport och startar upp en ny direktlinje till Tysklands näst största stad Hamburg. Det tyska lågprisflygbolaget utökar därmed sitt utbud från Göteborg med ytterligare en destination utöver den befintliga flyglinjen till Düsseldorf.

Den 29 mars 2020 börjar Eurowings flyga direkt till Hamburg från Landvetter sex gånger i veckan. Eurowings som ingår i Lufthansa-Gruppen blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan.

Utrikestrafiken på Göteborg Landvetter fortsätter att växa och antalet utrikesresenärer under september månad visade en ökning på 3 procent jämfört med föregående år. Hamburg och Tyskland i sin helhet har ökat i attraktivitet de senaste åren och antalet resenärer mellan Göteborg och Hamburg har fördubblats sedan 2016. Tyskland är den näst största marknaden för inresande besökare till Göteborgsregionen räknat i antal gästnätter och har visat en fortsatt stadig positiv utveckling under 2019.

- Vi välkomnar satsningen som Eurowings gör på regionen genom att öppna ytterligare en direkt utrikeslinje från Landvetter. Tyskland är vår största utländska marknad för utresande passagerare och det är viktigt för västsvenska privat- och affärsresenärer att på ett enkelt och smidigt sätt nå Hamburg. Antalet resenärer till Hamburg har fördubblats de senaste tre åren och vi ser ett fortsatt ökat intresse. Den nya direktlinjen möter även efterfrågan från tyska resenärer som vill besöka Göteborg, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

- Vi är glada över att växa vårt linjenät till Sverige med ytterligare en flyglinje från Hamburg till Göteborg. Linjen kommer att trafikeras sex gånger per vecka från och med slutet av mars. Våra passagerare kommer nu att ha mer flexibilitet att flyga från Skandinavien till Tyskland eller möjlighet att ansluta till många andra europeiska destinationer, säger Laura Karsten, presstalesperson på Eurowings

Hamburg är ett eget förbundsland (delstat) och ett ekonomiskt och kulturellt centrum. För besökare är staden populär för sin arkitektur, konst och kultur, det livliga nattlivet, kanaler och fina parker. Utöver likheten med Göteborg att det är landets näst största stad, har de båda städerna mer gemensamt. Hamburg är likt Göteborg en internationell och välkomnande stad, med en pulserande hamnverksamhet som utgör en viktig del för stadens handel och välmående näringsliv.

Den nya flyglinjen startar den 29 mars 2020 och kommer att trafikeras med A319 (150 säten) och A320 (174 säten). Linjen är en helårslinje med 6 avgångar per vecka (ej lördagar).

Landvetter - Hamburg blir Eurowings femte direktlinje från Swedavias flygplatser, utöver linjerna från Landvetter till Hamburg och Düsseldorf, flyger de från Arlanda till Düsseldorf, Hamburg och Köln.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se