Gå till innehåll

Ny konstvägg på Landvetter

2014-02-06, kl. 09:20

Göteborg Landvetter Airport fortsätter samarbetet med Röda Sten Konsthall. Ett nytt verk av konstnärerna Mimmi Andersson och Merete Lassen ska nu ta form på flygplatsen.

Konstnärerna börjar måndagen den 10 februari att måla verket Force Majeure  på en vägg i utrikes avgångshall.

- Vi är väldigt glada att kunna fortsätta samarbetet med Röda Sten Konsthall och ge våra resenärer en unik konstupplevelse i en lite oväntad miljö. Vi försöker genom flera olika satsningar och samarbeten att göra vistelsen på flygplatsen till en upplevelse som inte bara innehåller bra shopping och god mat och dryck, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Konstnärerna Mimmi Andersson och Merete Lassen lärde känna varandra då de studerade konst i Sydney för tio år sen. Sedan dess har de delat ateljé och arrangerat ett flertal kulturprojekt ihop, men det är först nu de har valt att även samarbeta i sitt skapande. Mimmi Andersson och Merete Lassen har vitt skilda uttryckssätt vilket de utnyttjar i sitt samarbete. I verket Force Majeure bygger de upp en värld som är både lekfull och kaotisk.

- För oss är samarbetet med Landvetter Airport väldigt spännande och inspirerande. Tillsammans har vi möjlighet att presentera en tudelad konstupplevelse eftersom Mimmi och Merete även gör ett konstverk i Röda Sten Konsthalls Lounge, en pendang till väggmålningen på Landvetters avgångshall berättar Mia Christersdotter Norman, verksamhetschef på Röda Sten Konsthall.

Samarbetet mellan Göteborg Landvetter Airport och Röda Sten Konsthall inleddes förra året i samband med att Carolina Falkholt målade sitt verk Flyktväg på en 11 meter lång vägg i utrikes avgångshall. Samtidigt visade Röda Sten Konsthall en utställning med Carolina och en rad andra konstnärer.

 - Falkholts målning har varit enormt uppskattad av våra besökare, vilket man inte minst har kunnat se i sociala medier. Jag är säker på att Mimmi och Meretes målning kommer att bli minst lika glädjande för alla på Landvetter, säger Charlotte Ljunggren.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef, Göteborg Landvetter Airport, 010-10 93 117