Gå till innehåll

Nya lekplatser på Landvetter i samarbete med Liseberg

2013-12-18, kl. 09:00

Som en julklapp till alla barn (och föräldrar) öppnar Göteborg Landvetter Airport i samarbete med Liseberg nio nya lekytor på flygplatsen. Sortera bagage, servera kaffe och bakverk, hacka grönsaker eller räkna valutor. Det är några av de saker som barnen kan göra vid de olika stationer med skärmspel som nu öppnat på Landvetter.

- Vi tänker så klart på att alla barn som reser från vår flygplats ska ha roligt när de är hos oss. Om barnen trivs så trivs även föräldrarna. Då är förutsättningarna mycket bättre för att starten eller avslutningen på resan blir lyckad, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Skärmar med totalt fem olika spel är placerade på nio olika ställen på flygplatsen - två i inrikes avgångshall, fem i utrikes avgångshall, ett i utrikes ankomsthall och ett i hallen för ankomster från länder utanför Schengen-samarbetet är.

I ett nästa steg i början på 2014 kommer Lisebergs närvaro på flygplatsen bli ännu tydligare då en lekplats med igenkänningstecken från nöjesparken kommer att byggas vid bagagebanden i utrikes ankomsthall.

- På Liseberg är vi stolta över att få vara en del av den ambitiösa utvecklingen av Landvetter Airport. Vår förhoppning är att den nya lekplatsen kommer att ge alla barn en försmak av allt roligt Göteborg har att erbjuda och ett positivt minne för dem som lämnar staden, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

- Det är väldigt roligt att kunna ta flera steg i samarbetet med Liseberg för att skapa något kul för barnen och en ännu bättre miljö på flygplatsen. Liseberg är ett av vår regions starkaste varumärken och är förknippat med positiva förväntningar, precis den ambition som Göteborg Landvetter jobbar efter, säger Charlotte Ljunggren.

Göteborg Landvetter Airport jobbar målmedvetet med att förhöja upplevelsen på flygplatsen. Utöver ombyggnader av utrikes säkerhetskontroll och utrikes avgångshall med 1000 nya kvadratmeter shopping och restaurangområde, är design, konst, musik och lärande miljöer element som ingår den senaste tidens arbete för att skapa en miljö där resenären trivs och får en positiv reseupplevelse. Flygplatsen har bland annat samarbeten med Göteborgs Internationella konstbiennal och Göteborgs Symfoniker för att lyfta fram regionens utbud och skapa spännande inslag på flygplatsen.

För mer information:
Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, tel: 010-10 93 117
Julia Vasilis, chef Information / PR, Liseberg, 031-733 04 07