Gå till innehåll

SUN-AIR flyger till Manchester från Göteborg Landvetter Airport

2012-06-25, kl. 09:00

Den 27 augusti startar SUN-AIR ny linje mellan Göteborg Landvetter Airport och Manchester. Med elva avgångar per vecka till Manchester får västsvenskarna tillbaka en god förbindelse till en viktig och populär destination i vårt ”grannland” i väster.

- Vi är väldigt glada att välkomna SUN-AIR:s nya linje till Göteborg Landvetter. Manchester är en viktig destination för Västsverige både ur affärs- och nöjesresenärernas perspektiv, säger Olle Sundin, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Näringsliv, fotbollssupportrar och musikälskare får nu tillbaka möjligheten att flyga direkt till en stad som i många avseenden spelar i högsta ligan bland resmål i Europa. SUN AIR:s linje kommer att ha två dagliga avgångar fem dagar i veckan (mån-fre) i varje riktning, med ett flyg på morgonen och ett på kvällen. Söndag kväll kommer det att finnas ytterligare en avgång.

- Flera svenska företag i Göteborgsregionen har efterfrågat just den här flyglinjen – något som inte kommer som en direkt överraskning då det finns många företag med brittisk verksamhet i området och ett kundunderlag på fler än 30 000 passagerare. Eftersom vi redan flyger till både Manchester och Göteborg från andra flygplatser kändes det naturligt för oss att även erbjuda den här sträckan, säger Kristian Tveergard, kommersiell direktör på SUN-AIR.

Flyglinjen kommer att trafikeras med SUN-AIR:s flygplan av typen Dornier 328 Jet med plats för 32 passagerare.

Med detta linjetillskott har västsvenskarna fyra flyglinjer till England att välja på från Göteborg Landvetter Airport, tre förbindelser till London med British Airways, Norwegian och SAS samt Manchester med SUN AIR.

Tidtabell:
(Tidsangivelser i lokal tid)
måndag –fredag
Avg. Göteborg Landvetter 08.00
Ank. Manchester 09.00
Avg. Manchester 09.30
Ank. Göteborg 12.30

Mån-fredag, söndag
Avg. Göteborg Landvetter 17.00
Ank. Manchester 18.00
Avg. Manchester 18.30
Ank. Göteborg Landvetter 21.30

Om SUN A Om SUN-AIR of Scandinavia:
SUN-AIR of Scandinavia är ett danskt flygbolag och en franchisepartner till British Airways. Bolaget erbjuder förutom flyglinjer mellan Göteborg och Århus samt Göteborg och Manchester (27 augusti), följande flyglinjer i Skandinavien: från Aalborg till Oslo, från Århus till Oslo, Stockholm-Bromma och Manchester, från Billund till Bergen, Bryssel, Düsseldorf, London City, Manchester, München, Oslo och Stockholm-Bromma. Företaget har sitt huvudkontor i Billund, Danmark.

För mer information:
Annika Hilmersson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, 010-10 93 130