Gå till innehåll

Wizz Air satsar vidare på Landvetter med en ny direktlinje till Sarajevo inför sommarsäsongen

2021-02-05, kl. 10:00

Det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air ser nya möjligheter på den svenska marknaden och utökar destinationsutbudet med en flyglinje från Göteborg Landvetter Airport till huvudstaden i Bosnien och Hercegovina.

I slutet av maj kommer det för första gången att vara möjligt att flyga direkt mellan Göteborg och Sarajevo.

Wizz Air öppnar en ny bas på Sarajevos Internationella flygplats vilket möjliggör etableringen av den nya direktlinjen. Flygbolaget är ensamma om att trafikera sträckan Göteborg Landvetter Airport (GOT) – Sarajevo International Airport (SJJ) som med start den 23 maj kommer att flygas två gånger i veckan med flygplanstypen A320.

För mer information om aktuell trafik på Landvetter: https://www.swedavia.se/landvetter/

Västsverige har en stor andel invånare med rötter i Balkanregionen och Bosnien specifikt. När världen öppnar upp igen finns en längtan efter att mötas och besöka släkt och vänner. Staden som är vackert beläget i Sarajevodalen i mitten av Dinariska Alperna är också en populär turistdestination året runt.

Mer information om flygbolaget: https://www.wizzair.com/.

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19 och utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: https://swedavia.se/landvetter/infor-din-resa/.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.