Gå till innehåll
Destination:

Stockholm

Lokal
temperatur

14°

Lokal
tid

09:48

Stockholm

Stockholm är kontrasternas stad. Här föds trender inom mode, design, teknik och musik. Här skapas innovationer som sprider sig världen över. Trendiga barer och restauranger i världsklass möter anrika kaféer och mysiga kvarterskrogar. Stockholm är urbant och naturnära på samma gång. Här smälter hav och sjö samman och vattnet är ständigt närvarande. Atmosfären är öppen, tolerant och välkomnande. Mångfald och nytänkande uppmuntras. Stockholm är allas stad.
Nobelmuseum
Stortorget, Stockholm

Mitt i Gamla stan presenteras Nobelpriset, Alfred Nobel, Nobelpristagarna och deras visioner. Besök Nobelmuseet och inspireras av idéer som förändrat världen. Guidade turer, intressanta filmer och föremål tar dig med på en resa hela vägen från idé till Nobelbankett. Bistro Nobel serverar svenska specialiteter och Nobelglass. Butiken har något för alla åldrar.

Spritmuseum & Absolut Art Collection
Djurgårdsvägen 38-40

Spritmuseum på Djurgården I Stockholm är ett museum som ständigt överraskar. Fokus ligger på alkoholhaltiga drycker i olika former: I baren, på bryggan och i de lustfyllda utställningarna – som handlar om allt från brännvinstillverkning till hur smak och drycker påverkar oss. För att inte tala om champagne! En hel utställning är tillägnad denna ädla dryck och det handlar om allt från jordmåner till glamour. Även konstutställningen, med verk från legendariska Absolut Art Collection, har en flaska i centrum. Entré inkl smakbricka med fyra svenska drycker: 250 kr. Utan drycker: 120 kr.

Spritmuseums restaurang
Djurgårdsvägen 38-40

Spritmuseums restaurang rankas som en av världens tio bästa museirestauranger av den amerikanska Bon Appetit. Maten är djärv, läcker och vacker och bygger på ekologiska råvaror. Naturliga viner samt svenska spritproducenter dominera dryckeslistan. Museets egen brygga har ett spännande utbud av drycker från svenska hantverksproducenter.

Lux Dag för Dag
Primusgatan 116, Stockholm

Välrenommerade gourmetkrogen Lux på Lilla Essingen gick under 2013 över till ett enklare och mer tillgängligt koncept. Naturnära, skandinaviska smaker och närproducerade råvaror ligger dock allt jämt i fokus men till mer överkomliga priser. Ombonad miljö och undanskymt läge med Mälarens vattenspegel in på knuten.

Drottninggatan
Drottninggatan, Stockholm

Drottninggatan är allmänt känd som Stockholms shoppinggata nummer 1 och därför det perfekta stället att börja en shoppingrunda på. Gatan går hela vägen från Gamla Stan till Odenplan, så se till att du har mycket tid.

Biblioteksgatan
Biblioteksgatan, Stockholm

I kvarteren kring Biblioteksgatan, mellan Stureplan och Norrmalms torg, hittar du ett dynamiskt centrum för mode och lyx. I området finns svenska och internationella märken som Acne, Whyred och Marc by Marc Jacobs. Du hittar också en rad populära restauranger, caféer och barer.

Flygplatser
Stockholm Arlanda Airport, Stockholm

Från alla Stockholms fyra flygplatser kan du ta dig in till city med flygbussar såväl som kollektivtrafik. Från Arlanda kan du också välja höghastighetståget Arlanda Express. Stockholm Arlanda Stockholm-Arlanda ligger 40 km norr om Stockholm City. Arlanda Express tar dig in till centrum på 20 minuter. Plattformen ligger lättillgängligt under ankomstterminalerna. Avgång var 15:e minut i stort sett hela dygnet. Flygbussarna avgår var 10-15:e minut mellan Arlanda och Cityterminalen. Restid: 35-40 minuter. Pendeltåg in till Stockholm avgår två gånger i timmen från Arlanda Centralstation i Sky City. Total restid 38 minuter. Bromma flygplats, Skavsta flygplats och Västerås flygplats Flygbussarna går från samtliga flygplatser och avgångarna anpassas efter ankomster och avgångar på flygplatserna. Restid: 15-20 minuter (Bromma), 80 minuter (Skavsta) och 75 minuter (Västerås). Taxi Taxi finns på Arlanda och Bromma flygplats. Restid: ca 40 minuter (Arlanda) ca 15 minuter (Bromma). Kreditkort accepteras. Var uppmärksam på att det råder fri prissättning och priserna kan variera kraftigt mellan taxibolagen. Vi rekommenderar att använda någon av de välkända bolagen som Taxi Stockholm, Taxi 020 och Taxi Kurir.

SL-Storstockholms lokaltrafik

Stockholm får ofta beröm för sina bekväma, effektiva och säkra kommunikationer. Bolaget Storstockholms Lokaltrafik, SL, ansvarar för buss, tunnelbana, pendeltåg, spårvagn samt vissa färjelinjer i Stockholms län. Tunnelbana är det smidigaste sättet att ta sig runt i staden. Stockholm är indelat i tre zoner och zonbiljetterna gäller för flera transporter inom en timme. Biljetterna köps på SL-center, tunnelbanespärrar, Pressbyråer, biljettautomater eller via SMS. Det går inte att köpa biljetter kontant på bussarna i Stockholm. De flesta busshållsplatser har biljettautomater som tar både mynt och kort. För den som gör få resor är kontantkort (pre-paid card) det bästa. Det går också bra att köpa ett 1-, 3- eller 7-dygnskort. Dessa ger dig fria resor i alla zoner under giltighetstiden. Ett utmärkt sätt att upptäcka Stockholm är att åka med buss nummer 69 eller spårvagn 7 som går ut till Djurgården med sevärdheter som Skansen och Vasamuseet. Stockholmarna är måna om sin vackra miljö. Det har lett till att många av innerstadsbussarna går på miljövänliga bränslen som till exempel etanol. Stockholms tunnelbana kallas också världens längsta konstutställning eftersom många stationer är rikt utsmyckade av olika konstnärer.

Arrival Guides Logo