Gå till innehåll

Årets Skåning Farah Abadi får sitt porträtt på Malmö Airport

2022-09-28, kl. 10:17

Årets skåning 2022 är programledaren Farah Abadi. Idag var hon på plats på Malmö Airport, tillsammans med flygplatschef Karin Öhrström, för att avtäcka sitt porträtt i galleriet Welcome to my hometown. Farah är nu en av galleriets 14 deltagare som hälsar alla besökare välkomna till Skåne och Malmö Airport.

Farah Abadi

Utmärkelsen Årets skåning har delats ut sedan 1967. Sedan många år tillbaka är det Kvällsposten och Skåneländska flaggans dag som nominerar ett antal kandidater som tidningens läsare får rösta bland. Årets skåning får även ett porträtt i galleriet Welcome to my hometown på Malmö Airport.

I år är det programledaren Farah Abadi som utsetts till Årets skåning. Hennes karriär inleddes på radioprogrammet ”Din gata” på P3. I Malmö har hon lett flera barnprogram och radioprogram. Bara i år har hon gjort succé som Oscar Zias sidekick i Melodifestivalen, hörts i radioprogrammen ”Karlavagnen” och ”Ring så spelar vi” och tävlat i ”På Spåret”.

I porträttgalleriet på Malmö Airport får Farah sällskap av andra framgångsrika skåneprofiler som till exempel programledarkollegan, komikern och skådespelaren Nour El Refai.

– Den som väljs till Årets skåning är en person som gjort god publicitet för Skåne, har en stark folklig förankring och som når ut till en bred allmänhet. Jag är därför mycket glad att Farah Abadi blir en av alla skåningar som hälsar våra resenärer välkomna till Skåne och Malmö Airport. Hon är en mycket värdig vinnare av Årets skåning och deltagare i vårt galleri Welcome to my hometown, grattis, säger Karin Öhrström, flygplatschef på Malmö Airport.

–  Gud vad sjukt! Jag blev årets skåning och får mitt eget porträtt i galleriet på Malmö Airport. Det här trodde jag aldrig, så roligt, säger Farah Abadi.

Se mer information om Welcome to my hometown här.